SEDAŞ'tan Keremali Yaylası'na Yatırım

Yeniköy muhtarı "SEDAŞ, Keremali Yaylası için büyük yatırım yaptı." 

Yayla sakinleri mutlu

Keremali Yaylası'na elektrik götürülmesi çalışmaları yayla sakinlerinin yüzünü güldürürken, bir an önce evlerinde elektriğin ışığa dönüştüğünü görmek istiyor ve enerji nakil hattını yapan SEDAŞ personeline destek olmaktan geri de kalmıyorlar.

Zor koşullarda, adeta doğayla mücadele ederek dik yamaçlardan elektrik hatlarını demir direklerle yaylaya getirmeye çalışan SEDAŞ personeline ve SEDAŞ'ın Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Karartı ile SEDAŞ Genel Müdürü Yunus Bekircan'a, İl Müdürü Yılmaz Aslan'a "Hayalini bile aklımızdan geçirirken zorlandığımız bir olayın gerçekleşmesini sağladıkları için kendilerine çok teşekkür ediyoruz." diyen Keremali yayla sakinleri, "Lambaları yanmaya başladıktan sonra bu konuda emeği geçen tüm yetkilileri, SEDAŞ personelini her zaman iyi dileklerimizle, hayır dualarımız ile hatırlayacağız. Çoğu bitti azı kaldı, artık elektriğin evlerimizde ışığa dönüştüğünü görmek istiyoruz." dediler.

Yeniköy muhtarından teşekkür

Akyazı merkez Yeniköy Muhtarı Yusuf Koç da Keremali Yaylası'ndan, Yeniköy Köyü sakinleri ile birlikte Pazarköy, Alağaç, Güzlek, Hasanbey Köyleri'nin de ortaklaşa olarak yararlandığını, Sakarya Ovası'nın doğu ucunda yer alan 1543 m yükseltili Keremali Dağı'nın Sakarya ilinin en yüksek noktası olduğunu ve SEDAŞ'ın ilin en yüksek noktasına elektrik ulaştırdığını belirterek, "Milletvekillerimize, valimize, SEDAŞ'ın yönetim kurulu başkanına, genel müdürüne ve il müdürüne, orman işletme müdürüne, canını dişine takarak çalışan SEDAŞ'ın teknisyenlerine, hat ustalarına ve ellerinden geldiğince yapılan çalışmaya destek veren yayla sakinlerimize çok teşekkür ediyorum. Yaylamız artık hava ve su kadar önemli olan elektriğe kavuştu. Adeta bir körün gözleri açıldı. SEDAŞ büyük yatırım yaptı. Lüks ve gaz lambalarını trafo direği dibinde kırmaya hazırız. Hayal artık gerçek oluyor. Yayla sakinlerimiz abone işlemlerini yaptırıp, elektriği kullanmaya başlayabilecekler." dedi.

15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]