SEDAŞ'tan Ankara'ya Teknik Gezi!

SEDAŞ, Ankara'ya teknik gezi düzenledi.

SEDAŞ Sakarya Elektrik Dağıtım A.Ş. Genel Müdürlüğü Eğitim ve İş Güvenliği birimi tarafından organize edilen, SEDAŞ Genel Müdür Yardımcısı Mevlüt Durgaç Başkanlığında, Elektrik Mühendislerinin ve yeni göreve başlatılan Mühendislerin katılımı ile düzenlenen teknik gezi, 5 kıtada 100 üzerinde ülkeye ihracat yapan Ankara'daki Mitaş Firması üretim tesislerinde gerçekleştirildi.

750 kV’a kadar Enerji Nakil Hatları için kafes yapıda ve poligon yapıda direkler, Trafo Merkezleri için her türlü çelik yapılar, aydınlatma direkleri, projektör direkleri, bayrak direkleri ve her türlü iletişim hattı direklerinin yapıldığı 1955 yılından bu yana faaliyet sürdüren Mitaş Enerji ve Maden A.Ş. Fabrika tesislerinde, MİTAŞ’ın Genel Müdürü Volkan Aştı tarafından, SEDAŞ yetkilileri ve mühendislerine, Mitaş’ın  ana faaliyetleri, üretim yelpazesi, direk çeşitleri ile üretim teknolojisi hakkında sunum yapıldı. Daha sonra, fabrika içine baretlerini giyerek giren ve üretim platformunda inceleme yapan SEDAŞ personeline, Mitaş Firması yetkililerince gruplar halinde üretimin her aşaması hakkında, üretim bantlarında ayrı ayrı bilgiler verildi.

MİTAŞ yetkilileri, üretim tesislerine yapılan teknik geziden büyük memnuniyet duyduklarını belirtirken, SEDAŞ’ın Mühendis kadrosuna  yapılan sunumda, 36 kV gerilime kadar dağıtım şebekelerinin ihtiyaç duyulan, cıvatalı yahut kaynaklı her türlü kafes, poligonal ya da karma yapının tasarımını, imalatını, galvanizini ve tedariğini yaptıklarını ve bu alanda tecrübe sahibi olan Mitaş firmasının, dünyanın her bölgesinde 0.4 kV’lık küçük ölçekli dağıtım şebekesinden 36 kV’lık dağıtım şebekesine kadar geniş bir yelpazede proje tamamladığını, 5 kıtada  100 ülkeye enerji ve iletişimle ilgili  direk ihraç ettiklerini ifade ettiler.

Ayrıca MİTAŞ’ın geliştirdiği GSM tasarım ve çözümleri sayesinde dünyanın her yerine adını yazdırmış olduğu ve bu konuda adı duyulan uluslararası bir firma konumuna geldiği belirtildi. Uluslararası pazarların taleplerine bağlı olarak daha estetik ve kolay montaj sağlayan çözümler için MİTAŞ’ın poligon kesitli direkleri de ürettiği ve MİTAŞ’ın diğer bir özel ürününün ise çevresi ile uyumlu olan ağaç görünümlü kamuflaj direkleri olduğu SEDAŞ çalışanlarına anlatıldı.

1100 çalışanı olan ve 82.000 m2 alanda yıllık çelik üretim işleme kapasitesi 70.000 ton ve 5 galvanizleme tesisi ile yıllık 150.000 ton sıcak galvanizleme kapasitesine ulaşan MİTAŞ Firması  tesislerinde teknik geziyi tamamlayan SEDAŞ çalışanları adına, Genel Müdür Yardımcısı Mevlüt Durgaç, MİTAŞ Firması yetkililerine bu teknik gezinin gerçekleşmesi, misafirperverlikleri ve personelin bilgilenmesine katkı sağlanması nedeniyle teşekkür ederken, Ankara’dan yola çıkan SEDAŞ’ın teknik gezi ekibi aynı gün akşamı Adapazarı'na geri döndü.

Teknik gezi kapsamında birbirini daha yakından tanıma fırsatı da bulan SEDAŞ çalışanları bu tür teknik gezilerin mesleki anlamda yararlı olduğunu ve personelin gelişen teknoloji hakkında bilgilenmesine katkı sağladığını belirttiler.

14 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]