SEDAŞ'tan 5 ayrı noktaya "Acil Hizmet Birimi"

Ferizli Belediye Başkanı Ahmet Soğuk ile SEDAŞ İcra Başkanı Bekir Sami Güven arasında yapılan samimi görüşmede, Ferizli Belediye Başkanı Ahmet Soğuk, merkezden müdahalenin çok önemli olduğunu ve SEDAŞ’ın yaptığı çalışmadan bölgeleri açısından büyük memnuniyet duyduklarını ve bu nedenle teşekkür ziyaretinde bulunduklarını belirtti.

SEDAŞ İcra Başkanı Bekir Sami Güven, SEDAŞ’ın dağıtım hizmetleriyle ilgili olarak yeni bir çalışma gerçekleştirildiğini ve bu kapsamda 5 ayrı noktada yeni Acil Hizmetler Birimleri\'nin açılacağını ifade etti ve Ferizli Belediye Başkanı Ahmet Soğuk’a ayrıntılı bilgiler verdi.  Güven, “4 il 45 ilçe ve 1441 köy ve 66 Belediye sınırları içinde elektrik dağıtım faaliyeti sürdürüyoruz. Bölge nüfusu, coğrafi büyüklük, gelişme kapasitesi, belde ve köy sayıları, mevcut şebeke yapılanması ve şebekenin genişleme potansiyelini de dikkate alarak açılacak yeni yerleri belirledik. Coğrafi bölgenin yapısı ve ilçelere bağlı köy sayısı ve köylerin birbirine uzaklıkları ve dağınıklığı, ‘Arıza Bakım Onarım Hizmetlerinde’ hızlı müdahale ve kısa sürede manevra yapılabilmesi de göz önünde bulunduruldu. Bu anlamda bu İlçe merkezlerimizden birisi de Ferizli olacak. Ferizli de kurulacak yeni Acil Hizmetler Birimimiz, Ferizli yanında, Sinanoğlu ve Gölkent Beldeleri ile Söğütlü ve çevre köylerine de hizmet verecek. Karasu\'da açılacak yeni Acil Hizmetler Birimimiz de Karasu yanında, Darıçayırı, Limandere, Yuvalıdere ve Kurudere ile çevre köylere 7/24 hizmet verecek” dedi.

SCADA projesi

SEDAŞ İcra Başkanı Bekir Sami Güven, Başkan Soğuk ile yaptığı görüşmede “Bu yılda bölgede enerjinin uzaktan izlenebilmesi hızla müdahale edilmesini sağlayacak olan SCADA projesiyle ilgili çalışmaların tüm hızıyla yürütüldüğünü, bu proje için 2015 yılında 4 ilde 38,5 milyon TL yatırımın tamamlanmış olacağını ve 2012 yılını SEDAŞ’ın 74,8 Milyon TL yatırımı % 100 gerçekleştirerek tamamladığını, SEDAŞ’ın gelecek yıllarda bölgesinde enerji dağıtımının sorunsuz olarak sürdürülmesine yönelik yatırımları planladığını ifade ederek, “Hizmet anlayışımız vatandaşlarımıza hızlı ve kaliteli enerjinin verilmesi için gerekli adımları atmak ve müşteri memnuniyetini oluşturmak, bölgemizde tüm vatandaşlarımıza en iyi hizmetin verilmesini sağlamaktır. Bu konuda tüm birimlerimiz gerekli çalışmaları yapıyor ve gerekli önlemleri alıyor, ihtiyaçları belirliyor ve buna göre  yeni eylem planlarımızı  belirliyoruz” dedi.

11 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]