"SEDAŞ'ın tek işi, fatura tahsilatı yapmak"

MHP Sakarya Milletvekili Prof.Dr. Münir Kutluata, İl Yönetim Kurulu üyeleriyle birlikte Sakarya Muhtarlar Derneği Başkanı Erdal Erdem ve muhtarları ziyaret etti.

Erdal Erdem, dernek faaliyetleri hakkında bilgiler vererek, muhtarlar olarak kendi sorunlarından önce vatandaşın ve şehrin sorunlarının çözümü noktasında mücadele gösterdiklerini anlattı. Erdem, ‘Sakarya için kafa yorarken, şehre bir şey kazandırabilmenin mücadelesini sergiliyoruz. Vatandaş, muhtar, belediye, milletvekilleri ve bakanlar zincirin bir halkasıdır’ dedi.

Şehrin sorunları

Sokak hayvanları sorunu, çimento fabrikası ve taş ocağı sorunlarına değinen Erdem,  ‘Şehrimizle alakalı olarak her konuda hazırlığımız mevcuttur. Bunları bir araştırma kapsamında ilgili makamlara iletiyoruz’ dedi. Sapanca Gölü hakkında Erdem, ‘Sapanca Gölünden sanayi kuruluşları su çekiyor. Bunu bilmeyen yok. Buna rağmen önlem de yok. Kanunla içme suyu havzalarından sanayi kuruluşları su çekemez maddesi eklense bu iş biter’ dedi. SEDAŞ’la ilgili sorunun 2009 yılından bu yana devam ettiğini söyleyen Erdem, her köy ve mahallede şikayet olduğunu anlattı.

Kirli sanayi


Erdem konuşmalarını dinleyen ve notlarını alan Münir Kutluata ise, ilk önce muhtarları çalışmalarından dolayı tebrik etti. Kutluata, ‘Muhtarların bu toplumun öncüleridir. Sizleri kendi sorunlarınızı bir köşeye koyup yaptığınız çalışmalardan dolayı kutluyorum’ dedi. Çimento fabrikası ve taş ocağı konusunda konuşan Kutluata, ‘Hem çimento hem de taş ocağına karşı inanılmaz bir mücadele verdik. Sakarya’nın geleceği göz göre heba ediliyor. Böylesine kirli sanayi kuruluşlarına maalesef çok kolay izin veriliyor. Birileri bu kritik kararları kolayca veriyor. İki konuda da çalışmalarımız sürüyor’ dedi.

İşi sadece fatura tahsilatı yapmak


SEDAŞ’la ilgili tartışmaları farklı bir boyuta taşıyan Kutluata, ‘SEDAŞ 2008 yılında değerinin çok altında özelleştirildi. Hak ettiği değerinin altında özelleştiğine herkes inanıyor. Özelleştirme sonucu ülkemizin en büyük ihtiyacı olan enerji üretimi için yatırım mı yapıldı? Hayır, işi sadece fatura kesip para tahsil etmek olan bir kurum özelleştirildi. SEDAŞ niye verildi, nasıl verildi bununda irdelenmesi ve iktidarın buna cevap vermesi gerekir. Milyon liraları bulan alacaklarıyla muazzam yenileme süreciyle SEDAŞ özelleştirildi. Yavaşlayan fatura tahsilatı ise, özelleştikten sonra hızlı bir şekilde yapıldı. Bunun sorumlusu ve cevap vermesi gereken iktidardır’ dedi.

Kapat/Aç tahsilat yöntemi oldu


SEDAŞ’ın özelleşme öncesinde ve sonrasında hiçte masum olmayan gelişmeler yaşandığına dikkat çeken Kutluata, ‘Bugün 5 santim kar yağsa şehirde elektrik gidiyor. Her gün kesinti yaşanıyor. Herkes SEDAŞ’tan yana dertli. Soruna kimse çözüm üretemezken SEDAŞ en iyi yaptığı işi ise kesinlikle aksatmıyor. Kapat/aç yoluna giderek fatura tahsilâtı noktasında SEDAŞ kusursuz çalışıyor. Bunu yaparken de para kazanıyor. Kar kış umursamayıp parasını tahsil etmek için kapat/aç yapan SEDAŞ’ın diğer görevi de sadece bakım onarım oldu. Sürekli yaşanan kesintiler ayrıca kırsalda çiftliklerde büyük ekonomik kayba neden olurken, evlerinde makinelere bağlı yaşamak zorunda kalan hastaların hayatı tehlikeye sokuyor.Her gün bir ihmal, eksik, hatalı ve kusurlu bir hizmet söz konusu’ dedi.

Tepkileri aza indirmek için

İktidar milletvekillerinin SEDAŞ’la ilgili söylemlerine göndermede bulunan Kutluata, ilginç bir açıklama da bulundu. Münir Kutluata, ‘Şeker Fabrikası için 9 yıl boyunca kota konusunda Bakanla görüştüklerini, Başbakana çıktıklarını Sakarya halkına anlatan iktidar milletvekilleri şimdi aynı taktiği SEDAŞ konusunda yürütüyorlar. Eğer SEDAŞ’ın lisansı iptal edilecekse edilir, yaptırım uygulanacaksa da uygulanır. Bunu dile dolamanın hiçbir anlamı yok. Buradaki amaç her gün mağduriyet yaratan bir kurumun özelleşme sürecinden sonra yapılan hatalarının ört bas edilmesi, tepkilerin aza indirilmesi adına yürütülen çalışmalardır’ dedi.
11 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]