SEDAŞ yeni projesi ile teknolojiden yararlanacak

SEDAŞ’ın uygulayacağı yeni projesiyle elektrik dağıtım hizmetlerinde görev yapan İşletme Bakım Ekipleri iş süreçlerini gerçekleştirirken, bilişim teknolojilerini de kullanacak. SEDAŞ ekiplerinin tüm iş süreçleri ellerindeki tabletlerde kayıt altında olacak.

Saha operasyonlarına hızlı müdahale

SEDAŞ, WFM projesiyle, elektrik arızalarına saha operasyonuyla hızla müdahale edebilmesi ve oluşan arızayı en kısa sürede giderebilmesi için gelen bildirimden, kullanılan malzeme ve elektriğin verildiği zaman bilgisine kadar tüm verilerin artık sahada o anda kayıt altına alınmasını sağlayacak. SEDAŞ, işletme bakım süreçlerinde hizmet alacak tüketiciler açısından, tanımlı süreçlerin zamanında yapılmasını, saha operasyonlarına sahada en yakın ekibin, en hızlı şekilde sevk ve idaresinin gerçekleştirilmesini hedefliyor.

Tabletli iş süreçleri

SEDAŞ yeni projesiyle, ekiplerine ellerindeki akıllı tabletlerle arıza mahallinden fotoğraf çekip bu görselleri merkezle paylaşabilme ve bunları arşivleyebilme imkanı da sağlayacak.

SEDAŞ operasyon ekiplerinin ellerinde yer alacak tabletler ekiplerin, iletişim sistemlerini en etkin şekilde kullanmasına yardımcı olacak ve iş koordinasyonunu sağlarken, kayıt altına alması gereken tüm bilgileri de kayıt altına alacak.

İş gücü yönetim sistemi (WFM)

SEDAŞ bilişim teknolojisi olarak, SAP projesini gerçekleştirirken, mevcut kaynaklarını etkin bir şekilde kullanabilmeyi ve yapılan çalışmalarda en yüksek verimin alınabilmesini hedefleyerek, 2012 yılında SAP ERP (Kurumsal Kaynak Planlaması) modülünü öncelikle uygulamaya almıştı. SEDAŞ muhasebe, satınalma, idari işler, insan kaynakları, malzeme yönetimi, lojistik alanında iş süreçlerinde verimli kaynak kullanımını gerçekleştirirken, 2015 yılı içinde SEDAŞ SAP projesi kapsamında SAP WFM (İş gücü yönetim sistemi) projesini tasarladı. SEDAŞ SCADA Merkezi ve Çağrı Merkezi ile uyumlu çalışacak olan Projenin her aşamasında, verimliliğe odaklı çözümler üretildi. WFM projesinde, hizmetin başladığı noktadan itibaren her adımda; işletme bakım süreçleri yönetilirken, hizmet alacak tüketiciler açısından tanımlı süreçlerin zamanında yapılmasını, sahada en yakın ekibin, en hızlı şekilde sevk ve idaresinin gerçekleştirilmesi hedefleniyor.

Coğrafi bilgi sistemlerine uyum

Coğrafi bilgi sistemleri ile geniş entegrasyon seçenekleri bulunan WFM, saha ekiplerinin ve farklı konumlardaki ofis çalışanlarının durumlarının harita üzerinde anlık olarak takip edilebilmesini ve ulaşım için gerekli yönlendirmelerin yapılmasını da kolaylaştıracak. WFM, GIS (Coğrafi Bilgi Sistemi) desteği ile kullanıcıları harita üzerinde yönlendirecek.

Süreçler daha verimli yönetilecek

SEDAŞ’ın yeni projesi olan WFM sistemi, SEDAŞ ekiplerinin sahadaki durumu ve yapılacak işlerin gösterimini, coğrafi konumlarına göre otomatik sıralanmasını, harita üzerinde detaylı güzergah tarifini, işlerin coğrafi konumlarının iş atama kriteri olarak kullanılabilmesini, haritada belirtilecek kriterlere göre en yakın ve uygun ekiplerin filtrelenmesi gibi çok sayıda takip seçeneği sunuyor. WFM en yakındaki ekibin görevlendirilmesini sağlarken, ekibin de mobil cihazlarda yer alan harita desteği ile en kısa yoldan, en kısa sürede arıza ya da bakım mahalline ulaşmasını destekliyor. SEDAŞ WFM projesi ile sahadaki operasyon süreçlerinin daha da verimli yönetilmesini sağlayacak.

8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]