Sedaş, Yatırım ve Dönüşüm İşine Başladı

SEDAŞ Sakarya Elektrik Dağıtım A.Ş. Genel Müdürü Yunus Bekircan, Sakarya İlinde 2008 yatırım programı kapsamında, SEDAŞ’ın enerji yatırım çalışmasına  hız vereceğini belirterek, 6300 Voltluk enerji nakil hattı havai hat iletkenlerinin yer altına alınacağını ve gerilim dönüşümü sağlanacağını, Şehir şebekesinde 6300 Volt düzeyinde gerilim kullanılan bölgelerde enerjide  verimliliğin arttırılması ve sağlıklı olarak enerji şebekesinin beslenebilmesi  için gerilim seviyesinin 34500 Volt düzeyine ulaştırılacağını ve bu bölgelerdeki  trafolarında  yenileneceğini belirtti.  

SEDAŞ Sakarya İlinde yeraltı enerji nakil hattı ve gerilim dönüşümü çalışmasının yapılması için hazırladığı 16 Milyon 500 bin YTL’lik proje için, bu yıl içinde 2 Milyon YTL para harcayacak.  AYKOME koordinasyonunda yürütülen yer altı kablolu elektrik dağıtım hattı tesis  çalışmasına,  Adapazarı Belediyesi ile işbirliği halinde öncelikle Ankara Caddesinden başlandı.  Eski Pamukbank önünden kazıya başlayan SEDAŞ, çalışmasını Çeşme Meydanına, Pasaj 67 önünden, Soğan pazarına, Tozlu Camii civarı ile Eski Belediye Hastanesi arkasından, Gül Sokak ve Sakarya İlköğretim Okulu önü, Ali Kuzu Camii, KaraOsman İlköğretim Okulu ve Eski Garajlar ile eski Hendek Caddesinde sürdürecek.

Şehirde çalışmanın yapıldığı mevkiilerde kaldırım üzerindeki direk ve iletkenler kaldırılarak çalışmanın yapıldığı cadde ve sokaklar daha modern bir görüntüye de kavuşturulacak. SEDAŞ çevreye rahatsızlık vermemek üzere çalışmanın en kısa sürede bitirilmesi için çalıştığı firmanın ekiplerini sıkı takibe aldı.  

Ödenek tahsisinin 2008 yılı için belirlenen miktarın üzerine çıkarılması ve ek ödenek verilmesi halinde SEDAŞ gerilim dönüşüm çalışmasını, Eski Garajlar mevkiinden, Ankara Caddesi güzergahında Eski Cezaevi güzergahına kadar sürdürecek ve daha geniş bir alanda yer altı kablolu tesis çalışmasına devam edecek.

15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]