SEDAŞ ve Akcez Tanışma Toplantısı Düzenledi

SEDAŞ'ı devralan Akcez Ortak Girişim Grubu'nun düzenlediği yemekli toplantıda konuşan Akkök Grubu İcra Kurulu Başkanı Mehmet Ali Berham, "Akenerji olarak devraldığımız SEDAŞ'ta hedefimiz, verimliliği ve hizmet kalitesini artırmaktır" dedi.

Sakarya Elektrik Dağıtım A.Ş.'yi (SEDAŞ) 11 Şubat'ta devralan AkCez Ortak Girişim Grubu, Güral Sapanca Otel'de bir tanışma toplantısı düzenledi. AkCez Ortak Girişim Grubu'nu oluşturan şirketlerden Akkök Grubu İcra Kurulu Başkanı Mehmet Ali Berkman, Akenerji Genel Müdürü Ahmet Ümit Danışman ve CEZ Yetkilisi Vratislav Domalip, SEDAŞ Genel Müdürü Yunus Bekircan, Sakarya'daki yöneticiler, sivil toplum örgütleri temsilcileri, iş adamları, Sakarya, Kocaeli ve Düzce'den gelen basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Can Damarı

Akkök Grubu İcra Kurulu Başkanı Mehmet Ali Berkman, yaptığı konuşmada, "Akenerji olarak tüketiciye doğrudan ulaşan SEDAŞ'ta ilk hedefimiz, verimliliği ve hizmet kalitesini artırmak, bilgi teknolojilerini en üst düzeyde kullanma ve müşteri memnuniyetini sağlama yönünde yeni yatırımlarla şirketi büyütmek olacaktır. Akenerji olarak enerji sektörünün üretim kanadındaki tecrübemiz ve bilgi birikimimizi, CEZ'in uluslararası platformdaki dağıtım tecrübesiyle bütünleştirerek Türk ekonomisinin can damarı bir bölgenin hizmetine sunuyoruz" dedi. 

Müşteri Memnuniyeti İlkeleri

Berkman, SEDAŞ'ın büyüyüp gelişmesi için her kesimden desteğe, özellikle de çalışanlarla ortak hedefler doğrultusunda çalışmaya ihtiyaç olduğunu ifade ederek şöyle konuştu: "Yapılacak yatırımlarla birlikte çalışanlarımızın gücü, özverisi ve bilgi birikimiyle SEDAŞ'ı geliştirip, kullanıcılarına kaliteli hizmet sunan ve koşulsuz müşteri memnuniyeti ilkelerini benimseyen bir yapıya dönüştüreceğiz."

İşte Başarıyı Getiren de Bu Sinerjidir

Grup olarak, başarının sırrının takım ruhu ve ekip çalışmasında yattığına inandıklarını anlatan Berkman, sözlerine şöyle devam etti: "Aynı hedefler, aynı değerler ve aynı çalışma anlayışı çerçevesinde birbirine yakınlaşan, kısacası aynı dilde konuşan takım üyeleri büyük bir sinerji oluşturur. İşte başarıyı getiren de bu sinerjidir. SEDAŞ'ta böyle bir sinerji yaratmak arzusundayız." 

Konuşmanın ardından yemek yendi, sohbet edildi.

AKENERJİ

1989 yılında, elektrik üretimi otoprodüktör grubu statüsünde faaliyete geçen Akenerji, Türkiye'nin ilk özel sektör elektrik üreticisidir. Ülkemizde özel sektör elektrik üretim şirketlerinin en büyüğü konumunda olan Akenerji, orta ve büyük sanayi kuruluşları, organize sanayi bölgeleri ve DUY sistemine enerji vermekte olup Türkiye'de serbest elektrik üreticisi konumundaki özel sektör toplam elektrik üretiminin yüzde 10'nunu karşılamaktadır.

Üretimde yenilenebilir büyüme Akenerji, mevcut yenilenebilir enerji yatırım portföyü ve özelleştirme fırsatlarının yanı sıra farklı yakıt kaynaklarına dayalı yatırım imkanlarını da takip etmekte ve incelemektedir. Bugün üretiminin tamamını doğalgazdan sağlayan Akenerji, son yıllarda artan doğalgaz fiyatlarının etkisini azaltmak ve üretimde kaynak çeşitliliğine ulaşmak için yenilenebilir enerji kaynaklarına dayalı üretim yatırımlarına ağırlık vermiştir. Bu kapsamda, 2003 yılından itibaren hidroelektrik santral ihalelerine katılan Akenerji, 2005 yılında Çınarcık HES ve Uluabat Kuvvet Tüneli ile Akocak regülatörleri ve Akocak HES ihalelerinı kazanarak, üretim çeşitliliği alanındaki çalışmalarına da büyük hız verdi. Bu kapsamda Akenerji, 496 MW'lık mevcut kurulu gücüne ek olarak toplam 375 MW kapasiteli 9 adet hidroelektrik santrali ve 15 MW kapasiteli bir rüzgar santrali yatırımlarına devam etmekte ve aynı zamanda linyit, kömür ve nükleer enerji yatırım imkanlarını da takip etmektedir. Kurulduğu günden bu yana proaktif bir yaklaşımla büyüyen şirket, öncü ve vizyoner konumu ile sektörde rekabet üstünlüğü kazanmıştır.
Dağıtımda aktif ve öncü Akenerji, 2008 yılının Temmuz ayında Çek firma CEZ ile birlikte konsorsiyum oluşturarak, 'AkCez' adı altında katıldığı, Özelleştime İdaresi'nin açtığı elektrik dağıtım özelleştirme ihalelerinden, Sakarya Elektrik Dağıtım A.Ş. (SEDAŞ) ihalesini kazanmıştır. Sakarya, Bolu, Düzce ve Kocaeli bölgelerini içine alan ve 355 milyon dolarlık teklifle açılan ihaleyi 600 milyon dolarlık teklifiyle kazanan Akenerji-Akkök-CEZ Konsorsiyumu, 11 Şubat 2009 tarihinde SEDAŞ'I devraldı. Enerji sektöründe atılımlarıyla örnek teşkil eden Akenerji, SEDAŞ özelleştirmesi ile birlikte sektördeki öncü pozisyonunu güçlendirirken, enerji özelleştirmelerinin aktif bir oyuncusu olacağını bir kez daha göstermiştir. 2008 yılının bir diğer önemli atılımı ise, Akenerji hissedarlarının, 8 Ekim 2008 tarihinde toplam 30 milyar Avro pazar değeri ile Avrupa'nın en karlı, lider enerji şirketi CEZ ile eşit ortaklığa dayalı bir stratejik ortaklık anlaşması imzalamasıdır.

Anlaşma uyarınca, Akenerji'nin halka açık olmayan yüzde 75'lik kısmında yüzde 50-yüzde 50 stratejik ortaklık oluşturmak suretiyle Türkiye'ye ilk aşamada önemli miktarda yabancı sermaye girişi gerçekleştirilecek. CEZ, yaklaşık 7 milyon aboneye ve 14 bin 300 MW'ın üzerinde üretim kapasiteye sahip Orta Avrupa'nın lider enerji şirketi olarak biliniyor. Piyasa değeri 30 milyar euro üzerinde olan CEZ, elektrik, buhar üretimi ve satışına ek olarak telekomünikasyon, bilgi teknolojileri, nükleer araştırma, planlama, enerji tesisi inşaatı ve bakımı, hammadde, maden çıkarma ve enerji yan ürünlerinin işlenmesi alanlarında faaliyet gösteriyor.
15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]