SEDAŞ sayaç değişimini durdurdu

SEDAŞ ile Karasu İlçesi köy ve mahalle muhtarlıkları arasında elektrik şebekesinden kaynaklı ortaya çıkabilen sorunlar ile çözüm önerilerinin etkin iletişim içerisinde görüşülmesi ve dağıtım hizmetleri hakkında bilgilendirmenin sağlanması amacıyla Şehit İbrahim Abanoz Lisesi konferans salonunda bir toplantı tertip edildi. 

Toplantı Başkanlık yapan Vali Yardımcısı Lütfullah Gürsoy SEDAŞ ile yapılan toplantıların çok faydalı olduğunu ifade ederek, ‘Toplantının etkin bir iletişim kurulmasına zemin hazırladığını ve SEDAŞ’ın geniş bir heyetle toplantılara katıldığını, ilgi ve samimiyetle talep ve önerileri ele aldığını, sahada da gerekli çalışmaları başlattıklarını görüyoruz. Ayrıca bir rapor hazırlıyorlar’ dedi. Toplantıların devam edeceğini belirtti.

“Gerçek ihtiyaçlar için yatırım”

Yunus Bekircan “Karasu en fazla yatırım yapılan ilçe” dedi. Yunus Bekircan, ekiplerimiz artık verimlilik esasına dayalı çalıştıklarını ve her vardiyedeki ekipler için performans değerlemesi yapıldığını biliyorlar. Bütün birimlerimiz, hep birlikte zamana karşı yarışıyoruz. Bakım programlarımızı yerine getirirken, yeni tesis çalışmalarımıza da hız verdik” dedi. Yunus Bekircan, “Yatırımların kanunların ve yönetmeliklerin kapsamında yıl öncesinde planlandığını,  gerçekten ihtiyaç duyulan yerlere yapılmasının hedeflendiğini” belirtti. 

“Sayaç değişimini durdurduk”

Yunus Bekircan, 10 yıllık Bakanlık mühür süresi dolan sayaçların yasa gereği muayenesi yapılıyordu. 31 Mart 2013 itibariyle muayene ve değişim işlemlerinin SEDAŞ tarafından Elektrik Piyasası Kanunu’nun değişmesi ve sayaçların mülkiyetinin Dağıtım şirketinde olması yönünde karar çıkması nedeniyle yapılmadığını, yasadan sonra çıkarılması beklenen alt mevzuatın düzenlenmesinin beklendiğini belirtti.

“SMS yoluyla bilgi veriyoruz.”

Bekircan, “Muhtarlarımıza Progamlı kesintileri SMS ile bildirirken,  köylerde ki elektrik sorunlarının giderilmesi sonrasında da  muhtarlarımıza mesaj sistemiyle bilgiler vereceğiz.”açıklamalarında bulundu.

Toplantıda İl Genel Meclisi Enerji Komisyonu Başkanı Nuri Haşmenoğlu söz alarak son dönemde SEDAŞ’ın faaliyetlerine büyük bir hız verdiğini belirterek, bu toplantıların fayda sağlayacağına inandığını belirterek,  Karasu İlçesinin özellikle yaz döneminde yazlıkçılarla nüfusun 3-4 kat arttığını ve trafoların aşırı yüklendiğini, SEDAŞ’ın yatırım imkanlarının arttırılması gerektiğini, Sedaş’ın muhtarlıklardan gelen talepleri yerinde incelemesinin büyük fayda sağladığını, TEİAŞ Karasu Trafo İndirici Merkezinin Kaynarca ile irtibatını sağlayacak TEİAŞ’a ait iletim hattının da tamamlanması ile Karasu’nun kesintisiz enerji alması açısından daha çok rahatlayacağını” belirtti.

“Başkandan Teşekkür”

Karasu Belediye Başkanı, “SEDAŞ’ın çalışmalarından memnun olduklarını” belirterek, bazı kavşakların aydınlatılmasını istiyoruz. SEDAŞ SCADA sistemine uygun bir altyapı hazırlıyor.  Yeni konulan trafo köşk kabinlerle bu yaz ilçede enerji kesintisiyle ilgili sıkıntıların olmayacağını umuyoruz” dedi.
Muhtarlar toplantının yapılması nedeniyle teşekkür ederken, toplantı sonrasında, Vali yardımcısı katılımcılara ay ayrı teşekkür etti ve toplantıya katılanlar hep  birlikte fotoğraf çekildiler.
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]