SEDAŞ sayaç değişiminden ücret almıyor

Sakarya Elektrik Dağıtım A.Ş (SEDAŞ), 10 yıllık damga süresi dolan elektrik sayaçlarını ücretsiz olarak değiştiriliyor. SEDAŞ, 2014 ve 2015 yılı sonuna kadar toplamda 500 bin sayacı elektronik sayaç olarak değiştirmeyi hedefliyor.

SEDAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Sami Güven, yaptıkları sayaç değişim işleminden tüketicilerin faturalarına herhangi bir bedel yansıtılmadığını söyledi. Dağıtım şirketlerine yasal olarak tanınan yetki ve görev gereği sökülen sayaçları ekiplerin teslim aldığını ifade eden Güven, "10 yıllık damga süresi dolan elektrik sayaçları SEDAŞ tarafından yenisi ile ücretsiz olarak değiştirilmeye başlandı. Yapılan işlemler tutanak altına alınmaktadır. Ayrıca tüketicilerin kullanmakta olduğu elektrik tarifesinde değişiklik olmayacaktır." diye konuştu.

10 yıllık damga süresi dolan sayaçların kalibrasyon işlemine tabii tutulmasının yasal bir zorunluluk olduğunu dile getiren Güven, muayene süresi dolan elektrik sayacının kullanımına devam edilmesi durumunda 3516 sayılı Ölçüler ve Ayar Kanunu gereği tüketicilerin maddi ve adli cezai yaptırımlarla karşılaşabileceğini vurguladı. Güven, bu nedenle tüketicilerin mutlaka SEDAŞ ekiplerine yardımcı olmalarını istedi.

Güven, mekanik sayacı değiştirilerek ölçü devresine elektronik sayaç takılan tüketicilerin enerji kullanımlarının, 3 zamanlı tarifeye göre faturalandırılmayacağını, ancak sayaç değişimi ile tüketicilerin 3 zamanlı (Gece, gündüz, puant) tarifeden de yararlanma şansı yakaladıklarını belirterek, "3 zamanlı tarifeden yararlanmak isteyenler, mutlaka müşteri hizmetleri merkezine başvurarak tarife değişikliği talebinde bulunmaları gerekiyor." dedi.
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]