SEDAŞ kesintilerle ilgili açıklama yaptı

SEDAŞ dün şehir merkezinde yaşanan enerji kesintisinin elde olmayan nedenlerle gerçekleştiğini ve müşterilerin enerji kesintisi yaşanması nedeniyle yaşadıkları mağduriyet nedeniyle özür diledi. 

SEDAŞ Dağıtım Direktörü Yunus Bekircan, “Arızalanan kapalı sistemde modüler hücre içinde yer alan ayırıcı başlığının teçhizattan kaynaklı olarak arızalanması  sonucu gelişen kesinti sırasında,  arıza noktasının  tespiti için  anında SEDAŞ ekiplerince sahada gerekli müdahale yapılmıştır. Ancak yüksek gerilim arızasının büyüklüğü ve geniş bir bölgeyi etkilemesi nedeniyle sistemde manevra yapılması ve sistemin devreye alınması sırasında tekrar açmalar yaşanmış ve manevralar yenilenmek zorunda kalınmıştır.  Arızalı trafo bölgesi sistemden ayrılarak yeniden enerji verilmiştir” dedi. 

Yunus Bekircan yaptığı açıklamada “SEDAŞ olarak işimizi en iyi şekilde yapmaya çalışırken sistemde kullanılan mekanik aksamı da olan  malzemelerin enerji altında arızalanması ve vatandaşlarımız ve tüm elektrik tüketicilerinin arıza kaynaklı olarak karşılaştığı olumsuzluk enerji satışının sekteye uğraması şirketimizin yaşanmasını hiç istemediği bir durumdur. Yatırım ve tesis amaçlı yapılan kesintilerde dahi müşterilerimizin enerji alma yönünden mağdur olmaması göz önünde tutulmaktadır.  Ancak istenmeyen bir arıza sonucu ortaya çıkan rahatsızlıktan dolayı ve kesinti kaynaklı yaşanan mağduriyet için özür dileriz. Tül Sokak\'ta Tansu Çiller Ticaret Meslek Lisesi trafo kabini içindeki arıza kaynağını oluşturan ve yanan hücreler değiştirilirken, bundan sonra benzer bir arızaya yol açılmaması açısından trafo kabini ile ilgili ve dağıtım sistemimizde gerekli önlemler alınmakta, SEDAŞ olarak tüm bölgede yatırımlar ve yenileme bakım çalışmaları hizmet kalitesinin arttırılması için sürdürülmektedir” dedi.   
11 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]