SEDAŞ, istihdamını arttırdı

Sakarya, Kocaeli, Düzce ve Bolu illerinin elektrik dağıtımını sağlayan SEDAŞ, personel alımlarıyla, kadrosunda yer alan  mavi yakalıların oranını yüzde 80’e, beyaz yakalıların oranını da yüzde  20’ye çıkardı. Engelliler için yaratılan istihdamla birlikte engelli kadrosunda çalışan sayısı da 47’ye ulaştı. 

SEDAŞ, şirket içi yeni yapılanmasıyla istihdamı da artırdı. Özellikle İşletme Bakım Grup Müdürlüğüne bağlı saha operasyonlarına ait süreçlere müdahale eden ekiplerini güçlendirdi. 

2011-2015 döneminde 380 Milyon TL elektrik şebekesi yatırımı ile SCADA ve OSOS gibi bilişim teknolojisi yatırımlarını da tamamladı. 2015 yılı sonunda  SEDAŞ'ın çalışan sayısı 1680 kişiye ulaştı. 

SEDAŞ yetkilileri, kaliteli hizmet için enerji sektöründe de insan faktörünün en önemli unsur olduğunu ve bu konuda SEDAŞ’ın İK süreçlerini ve planlarını, çalışanların lehine geliştirmek üzere uyguladığını belirttiler. Yetkililer, “İstihdama büyük önem veriyor ve sürdürülebilir başarının değerli çalışanlardan alınan enerji ile sağlandığını biliyoruz. 2013 Temmuz ayında 950 taşeron firma elemanını kadrosuna alan SEDAŞ’ın, elektrik dağıtım faaliyetlerinde hizmet kalitesi anlamında farkındalık ve verimlilik kazandırmak, çalışanlarda aidiyet duygusunu geliştirmek ve aileleriyle birlikte kendilerine daha huzurlu bir iş platformu sunmak için bu proje uygulandı. Bugün gelinen noktada SEDAŞ ailesinin başarılı projeleri, yine hep birlikte bölge insanının menfaatine olacak şekilde gerçekleştirildi. SEDAŞ insan kaynaklarına sürekli yatırım yapıyor. İnsan kaynakları projeleri de her yıl çalışanların eğitimi, iş güvenliği ve kariyer gelişimi konularında kurumsal süreçlere ait yapılan yatırımlarla başarıyla sürdürülüyor"  şeklinde konuştu.

İş başvurusu

SEDAŞ için iş başvurusu yapmak isteyen adaylar, kariyer sitelerindeki açık pozisyonları takip edebileceği gibi SEDAŞ’ın web sayfasındaki insan kaynakları sekmesindeki iş başvuru formunu kullanabiliyorlar. SEDAŞ yetkilileri çalışanlarını; iş planları doğrultusunda şirket değerlerini ve işin gerektirdiği yetkinlikleri karşılayacak, yüksek motivasyon ve performansları ile katkı sağlayacak ve SEDAŞ’ı geleceğe taşıyacak potansiyele sahip adaylar arasından seçmeye özen gösteriyor. SEDAŞ İnsan Kaynakları ekibi, eğitim ve deneyim olarak uygun görülen adayları pozisyon için görüşmeye davet ederek, aranan pozisyona en uygun adayı belirleyebilmek için İnsan Kaynakları ve ilgili bölüm yöneticileri, işe alım sürecinde işbirliği yapıyor. Adaylarla yetkinlik bazlı görüşme teknikleri kullanılarak yapılan görüşmeler sırasında, adayların bilgi ve becerileri sorgulanırken, seçme ve yerleştirme sürecinde kişilik envanteri ve yabancı dil testi gibi araçlardan da yararlanılıyor.
 
Staj İmkanı

SEDAŞ yetkilileri, meslek lisesinde ve üniversitede okuyan genç adaylara iş hayatında tecrübe kazanması, hangi pozisyon ve departmanların kendilerine daha uygun olduğunu çalışarak gözlemleyebilmesi adına Staj imkanları yaratıldığını belirterek, öğrenmeye istekli ve çalışkan öğrencilerin zorunlu meslek lisesi staj başvurularını Mart/Nisan tarihinde yapabileceklerini ve staj döneminin Haziran/Eylül ayları arasında gerçekleştiğini de açıkladılar.
8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]