SEDAŞ, Elektrikleri Jandarmayla Birlikte Kesti

Adapazarı ilçesinde SEDAŞ ekipleri jandarma ekipleri ile birlikte prefabriklerde faturalarını ödemeyen depremzedelerin elektriklerini kesti.

Edinilen bilgiye 17 Ağustos Marmara Depremi'nden sonra kurulan 450 ailenin barındığı Adapazarı Dernekkırı Prefabriklerinde elektrik faturalarının depremzedeler tarafından ödenmemesi üzerine Sakarya Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (SEDAŞ) ekipleri jandarmadan da destek olarak şafak baskını yaptı.  

Sabah erken saatlerde yollara koyulan 10 ekipten oluşan SEDAŞ aralarından robocopların da bulunduğu çok sayıda jandarma ile birlikte prefabriklere geldi. Jandarma ekipleri prefabrikler ile ekiplerin etrafından geniş güvenlik önlemleri alırken, ekipler önce trafolardan prefabriklere giden elektrikleri kesti. Trafodan elektriklerin kesilmesinin ardından ekipler prefabrikleri besleyen kabloları dam direklerinden bir bir kesti.

Elektrikleri kesilen depremzedeler duruma tepki gösterirken, jandarma ve görevlilerle tartıştılar. Kısa süreli gerginliklerin yaşandığı kesim işlemi sırasında borcunu ödeyen vatandaşlara yeniden elektrikleri verildi.  

Jandarmanın yoğun güvenlik önlemleri altında yapılan çalışmada 400 vatandaşın elektriği kesildi. Yetkililer bölgede kişi başına 4 bin TL ile 10 bin TL arasında değişen oranlarda vatandaşların kuruma elektrik borçlarının bulunduğunu ve çalışmanın faturalar tahsil edilinceye kadar devam edeceğini bildirdiler.
14 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]