SEDAŞ Ekipleri Trafo İç Donanım Naklini Tamamladı

Sakarya Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (SEDAŞ) ekipleri, Adapazarı'nda bulunan Pasaj 67 arkasındaki trafo iç donanımını, özverili çalışmayla 4 saatte mobil trafoya nakletti.

SEDAŞ ekiplerinin Ankara caddesi üzerinde gerilim dönüşümü çalışması hızla devam ediyor. Ekipler, Pasaj 67 arkasında bulunan 6,3 kilovoltluk trafo köşk kabini içindeki 1000 KVA gücündeki trafoyu, geçici olarak yol kenarında monte edilen saç trafo kabini içine aldı. Pazar günü programlı enerji kesintisiyle yapılan tesis çalışması, 10 saat olarak planlanmasına rağmen, SEDAŞ ekipleri olağanüstü gayretle, yoğun bir çalışmayla 4 saatlik bir çalışma sonunda tamamlandı. Trafo bağlantıları ve yer altı kabloları, saç kabin içinde bulunan elektrik dağıtım panosuna bağlanarak bölgeye yeniden elektrik verdi.

SEDAŞ Genel Müdürü Yunus Bekircan, Sakarya'da 2008 yatırım programı kapsamında, SEDAŞ'ın 6,3 kilovoltluk enerji nakil hatlarına ait tesislerin 34,5 kilovoltluk gerilim seviyesine çıkarılacağını söyledi. Bekircan, "Bölgedeki havai hat iletkenlerinin yer altına alınacak ve gerilim dönüşümü sağlanacak. Şehir şebekesinde 6300 volt düzeyinde gerilim kullanılan bölgelerde enerjide verimliliğin arttırılması ve sağlıklı olarak enerji şebekesinin beslenebilmesi için gerilim seviyesi, 34500 volt düzeyine ulaştırılacak. Bölgelerdeki trafolarında yenilenecek." dedi.
15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]