SEDAŞ, Eğitim Atağı Başlattı

Sakarya, Kocaeli, Bolu ve Düzce’de ‘sürekli aydınlığın yenilenen ismi’ olan SEDAŞ, elektrik dağıtım sistemiyle ilgili teknolojideki son gelişmeleri personeliyle paylaşmak üzere eğitim seminerleri düzenliyor.

Sakarya Elektrik Dağıtım A.Ş. (SEDAŞ) Eğitim ve İş Güvenliği Birimi koordinasyonunda düzenlenen ilk eğitim semineri, Sakarya, Kocaeli, Bolu, Düzce ve Gebze İşletme Müdürlükleri’nden teknisyen ve mühendis düzeyindeki teknik personelin katılımıyla SEDAŞ Eğitim Salonu’nda gerçekleştirildi.

SEDAŞ personeli tarafından büyük bir ilgiyle takip edilen seminerde, Aysan Elektrik firması eğitim departmanından Ömer Dönmez ve İlknur Demir teknik bilgiler aktardı.

Seminerde, Avrupa Birliği ülkelerinin tamamında olduğu gibi ülkemizde de Elektrik Kuvvetli Akım Tesisleri Yönetmeliği’nin yürürlüğe girmesinden sonra elektrik dağıtım sistemlerinde, trafo binalarının kapalı sistem olarak tesis edildiği belirtilerek, çalışanları iş güvenliği açısından korumasının yanı sıra enerji dağıtımında arızaları azaltan, kaliteye katkı sağlayan kapalı sistem ve donanımlarıyla ilgili bilgiler verildi. 
    
Eğitimde ayrıca, dünyaca kabul görmüş standartlarda üretimi yapılan metal muhafazalı modüler hücreler ve enerji dağıtımındaki son teknolojik yenilikler personele anlatıldı.

15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]