Seçmen kağıtları muhtarlıklarda hazır

Akyazı Muhtarlar Derneği Başkanı Bekir Durmuş, cumhurbaşkanı seçimleri için vatandaşların bir an önce gelip seçmen kâğıtlarını almaları gerektiğini söyledi.

Bekir Durmuş, yaptığı açıklamada, "Bu dönem ilk defa vatandaş cumhurbaşkanını seçecek. Bu çok önemli bir olay. Onun için vatandaşların bir an önce gelip seçmen kâğıtlarını almaları gerekiyor. Vatandaşlarımız muhtarlıklara uğrayarak seçmen bilgi kâğıtlarını alabilirler. Güncellenen listeler ve o listelere ek olarak da seçmen bilgi kâğıdı gelirse kendilerine kolaylık olur. Yüksek Seçim Kurulu sitesinden hangi sandıktan hangi numarada oy kullanacağını tespit edebilir. Seçim günü o sandığı bildikten sonra kimlik veya sürücü belgesiyle seçim bilgesinde seçim sandığında oyunu kullanabilirler." şeklinde konuştu.

Sakarya Akyazı ve Karapürçek İlçe Seçim Müdürü Namık Pürçek ise Akyazı ilçesinde 185 sandıkta 59 bin 580 seçmen, Karapürçek ilçesinde 27 sandıkta 8 bin 549 seçmenin oy kullanacağını ifade etti. 560 kişi görevlendirdiklerini belirten Akyazı İlçe Seçim Müdürü Namık Pürçek, "Sağlıklı şekilde itiraz olmadan, kavga olmadan ilçemizde rahat ve huzurlu bir seçim olmasını arzu ediyoruz. Özverili çalışmalarından dolayı sandık kurullarında görev alan herkese sonsuz teşekkür ederim." dedi.
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]