"Sebze ve meyve hali, yerinden taşınacak"

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Sebze ve Meyve Hali esnafı ile bir araya geldi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ayhan Kardan, Zabıta Dairesi Başkanı Yusuf Türkhan ve Sakarya Sebze ve Meyve Komisyoncuları Derneği Başkanı İdris Toska’nın da hazır bulunduğu toplantıda açıklamalarda bulunan Başkan Toçoğlu, meyve sebze sektörüne daha modern çözümler getirecek yeni hal binası için süreci özetledi. Başkan Toçoğlu, “Yeni hal binasında asıl mesleği yapan esnafımızın mağduriyet yaşamaması için yol haritamızı belirledik. Çeşitli alternatifler hazırladık. Geldiğimiz noktada esnafımızla mutabakata varmış durumdayız. Yeni bir hal binası konusunda adımlarımızı kısa süre içerisinde atacağız. Mevcut hal yerinden taşınacak. Belirlediğimiz bölgede sektör esnafı için modern ve yeni bir hal binası inşa edilecek. Şunun altını bir kez daha çizelim; projede A’dan Z’ye kadar esnafımız ile bir arada olduğumuz bir süreç takip edeceğiz” diye konuştu.

Başkan Toçoğlu açıklamalarını şu şekilde sürdürdü: “Yer konusunda hiçbir sıkıntı söz konusu değil. Sektörün ihtiyaçları ve gerekliliklerini göz önüne alarak, uygun bir bölgeye yeni hal binası inşa edilecek. Bu gibi projelerde bizim esnafımızdan beklentimiz her zaman için fikir birliği olmuştur. Esnafımızın kendi arasında anlaşmaya vardığı tüm başlıklarda biz adım atmaya hazırız. Böylesi projelerin hangi sektör olursa olsun esnafın projesi olmasından yana olduğumuzu her fırsatta ifade ediyoruz.”

Yeni hal binası

“Yeni hal binası konusuna kazanç gözüyle bakmamız düşünülemez. Biz esnafımızın yararına olacak yapıcı ve yerinde adımlar için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu yüzden Patates Hali esnafımızı da projeye dahil etme arzusundayız. Sebze ve meyve sektörü esnafımızın kazanmasını istiyoruz. Çağın gerekliliklerine uygun bir değişimle birlikte inşallah şehrimiz için en iyisi olacak. Yeni düzene tüm esnaf kardeşlerimizin ayak uydurması elzemdir. Bir kez daha ortak akılda buluşma arzusunda olan hal esnafımızı tebrik ediyorum. İnşallah günün sonunda kazanan esnafımız olacak."

Programın devamında söz alan Sebze ve Meyve Komisyoncuları Derneği Başkanı İdris Toska ise, ”Sakarya Büyükşehir Belediyesi geçtiğimiz yıllarda süpürgeci esnafı için Süpürgeciler Sitesini; yine Erenler’de nakliyeci esnafı için de modern bir Tır-Kamyon Parkı ve Nakliyeciler Sitesi inşa etmişti. Sektör esnafı olarak açıkçası biz de beklenti içerisindeydik. Hamdolsun çok yerinde bir yol haritası belirlendi. Sektör esnafı olarak çok mutluyuz. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Zeki Toçoğlu’na tüm esnaf arkadaşlarımız adına teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]