SEAH'ta organ nakli konferansı düzenlendi

Sakarya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği, İl Sağlık Müdürlüğü ve Hayata Bağış Derneği işbirliği ile Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi (SEAH) Konferans salonunda ‘Beyin Ölümünden Yeni Hayatlara Organ Bağışı ve Organ Nakli Süreçleri’ Konferansı gerçekleştirildi.

‘Beyin Ölümünden Yeni Hayatlara Organ Bağışı ve Organ Nakli Süreçleri’ konulu konferans Sakarya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Yaşar Doğan’ın açılış konuşmasıyla başladı. Konferansa başta Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültesi, Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi olmak üzere diğer sağlık kurum ve kuruluşlarından çok sayıda katılım oldu.

Üç oturum halinde gerçekleştirilen konferansta katılımcılara Türkiye Organ Nakli Kuruluşları Koordinasyon Derneği Başkanı Prof. Dr. Uluğ Eldegez ve Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültesinden Prof. Dr. M. Kaan Kırali moderatörlüğünde “Neden Organ Nakli” hakkında, Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültesinden Prof. Dr. Musa Akoğlu ve Yedikule Göğüs Hastalıkları Hastanesinden Uz. Dr. Songül Büyükkale “Cerrah Ne İstiyor” konusu hakkında katılımcılar bilgilendirildi. 2’nci oturumda ise Prof. Dr. Ayhan Bölük moderatörlüğünde gerçekleştirildi. 2’nci oturumda Yrd. Doç. Dr. Tibet Kaçıra ‘Nöroşirurji Açısından Beyin Ölümü’, Yrd. Doç. Dr. Bilgehan Atılgan Acar ‘Nörolojik Süreçler ve Değerlendirme’, Uz. Dr. Ünel Tayfun Çakır ‘Sakarya’da Beyin Ölümü’ konuları hakkında bilgiler verdi. Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesinden Doç. Dr. Aygen Türkmen’in ‘Yoğun Bakımda Beyin Ölümü Pratiği’ hakkında bilgi verdiği tartışma süreci ise yoğun katılımla gerçekleşti.

Son oturumda Beyin Ölümü, Organ Nakli ve Hukuki boyutu ile ilgili tartışmalar gerçekleştirildi. Konferans sonunda katılımcılara Doc. Dr. Ali Fuat Erdem ve Sakarya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Yaşar Doğan tarafından teşekkür plaketi verildi. Koordinasyon Derneği Başkanı Prof. Dr. Uluğ Eldegez Sakarya’da böyle bir konferans düzenlenmesinden ve gösterilen ilgiden dolayı son derece memnun kaldıklarını belirtti.
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]