SEAH yeni yapılanmasıyla yeni yılda hizmet verecek

Genel Sekreter Sağlam, Sakarya’nın en büyük hastanesinde başlatılan çalışmalarla ilgili Başhekimden bilgi alarak incelemelerde bulundu.

Sağlık Bakanlığı Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi, vatandaşların en fazla hizmet talep ettiği acil servis ve günü birlik servisleri başta olmak üzere, tutuklu ve hükümlü odaları ve öğrenciler için derslikler gibi birçok projeyi hayata geçiriyor.

Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Doç.Dr. Hasan Salih Sağlam, başlatılan çalışmaları yerinde inceleyerek Başhekim Prof.Dr. Zekeriya İlçe’den bilgi aldı. Acil servisin en önemli aşamalarından birisi olan “Kırmızı Oda”nın tamamlanmasından memnuniyet duyduğunu belirten Genel Sekreter Sağlam, yapılan çalışmayla acil servis yatak kapasitesine 25 yatak daha ilave edildiğini söyledi. Başhekim Zekeriya İlçe, acil girişinin değiştirilerek yeni bir yapılanma içine giren servisin, daha etkin ve verimli hizmet vereceğini iletti.  

Günü Birlik ve Algoloji Servisi
Genel Sekreter Hasan Sağlam, hastanede oluşturulan “günü birlik servisi”yle ilgili çalışmaları da inceledi. Başhekim İlçe, vatandaşların günü birlik ihtiyaçlarının karşılanarak acil servis ve poliklinik servis yoğunluğunun da azaltılacağı alanların oluşturulduğunu ifade ettiği incelemelerde ağrı merkezi olarak hizmet veren Algoloji servisini de tanıttı. Sağlam, daha sonra Anjiyo dinlenme odası, Hiperbarik Oksijen Tedavi Ünitesi, Kardiyoloji yoğun bakım odaları ve Tıp öğrencilerinin eğitimleri amacıyla oluşturulan dersliklerle ilgili yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Tutuklu ve Hükümlü Odaları
Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Sağlam, tutuklu ve hükümlülerin hastane hizmetlerinden faydalanması aşamalarında yaşanılan sıkıntıların giderilmesi amacıyla başlatılan özel alan çalışmalarının da tamamlanmak üzere olduğu bilgisini aldı. Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Zekeriya İlçe, tüm çalışmaların Ocak ayı itibariyle tamamlanarak hizmete sunulacağını belirtti. İncelemelerin ardından Genel Sekreter Hasan Sağlam, beraberindeki Tıbbı Hizmetler Başkanı Prof. Dr. Yusuf Yürümez, İdari Hizmetler Başkanı Uz.Dr. Hacı Ali Kayha, Mali Hizmetler Başkanı Mustafa Necati Çolak, Hastane Yöneticisi ve Başhekimi Zekeriya İlçe’yle birlikte personel yemekhanesinde personelle birlikte yemek yiyerek sohbet ettiler.
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]