Savcı, Alifuatpaşa Belediye Başkanı için beraat istedi

Sakarya\'da zimmet, irtikâp ve resmi belgede sahtecilik suçlamasıyla yargılanan eski Alifuatpaşa Belediye Başkanı Kenan Oran, belediye başkan yardımcısı ve belediye çalışanlarının da aralarında bulunduğu 7 sanık hakkında savcı, beraat istedi. 

Geyve ilçesinde eski Alifuatpaşa Belediye Başkanı Oran, belediye başkan vekili M.Ö., belediye muhasebe yetkilisi H.E., belediye Fen İşleri Daire Başkanı M.A., muhasip vekiller H.K., G.Y. ile belediye işçisi M.Ç.\'nin yargılanmalarına Sakarya 2. Ağır Ceza Mahkemesi\'nde devam edildi.

Duruşmaya tutuksuz sanıklar Kenan Oran, avukatı Kamil Uğur Yaralı, sanıklar H.E., M.A., M.Ç., H.K., G.Y., avukatları Nurullah Sayar, sanık M.Ö. ile avukatı Erhan Dursun ve hazine vekili Şerife Usta katıldı. Hazine avukatı Usta, şikâyetçi olduklarını belirterek davaya katılma taleplerinin olduğunu söyledi. Cumhuriyet savcısı, katılma talebinin kabul edilmesini istedi. 

Sanıklardan Oran\'ın avukatı Yaralı, son Sayıştay raporunda zarar olmadığının belirtildiğini ifade ederek katılma talebinin reddedilmesini istedi. Diğer sanık avukatları da hazinenin katılma isteğinin reddine karar verilmesini talep etti. 

Mahkeme heyeti, Maliye Bakanlığı Baş Hukuk Müşavirliği\'nin suçtan zarar görmesi ihtimaline karşı katılan olarak dava ve duruşmalara kabul edilmesine karar verdi. 

Esas hakkındaki mütalaasını açıklayan cumhuriyet savcısı, sanıklar hakkında zimmet, irtikâp ve resmi belgede sahtecilik suçlarından cezalandırılmaları için kamu davası açıldığını belirtti. Sanıkların üzerlerine atılı suçu işlediklerine dair cezalandırılmalarına yetecek derecede delil elde edilemediğini kaydeden savcı, sanıkların beraatlerine karar verilmesini istedi. 

Hazine avukatı, savcının mütalaasına katılmadıklarını dile getirerek sanıkların cezalandırılmasını talep etti.

Sanık Kenan Oral, beraatına karar verilmesini isteyerek, "Maddi ve manevi mağduriyetim söz konusudur." dedi.

Oran\'ın avukatı Yaralı ise savcının mütalaasına katıldıklarını dile getirerek, "Suçun yasal unsurları oluşmamıştır. Son Sayıştay raporu göz önünde bulundurularak beraatine karar verilmesini talep ediyoruz." diye konuştu.

Sanıklardan H.E., M.A., M.Ç., H.K., G.Y.\'nin avukatı Nurullah Sayar da müvekkilleri hakkında alınan tüm raporlarda suçun unsurlarının oluşmadığının belirtildiğini ifade ederek, savcının mütalaasına katıldıklarını söyledi.

Mahkeme heyeti, dosyayı karara bağlamak üzere duruşmayı erteledi. 

OLAY

2009 yılında Alifuatpaşa\'da çalışan bir kişinin Sakarya Valiliği, Geyve Kaymakamlığı ve Geyve Cumhuriyet Başsavcılığı\'na gönderdiği isimsiz ve imzasız şikayet dilekçesi üzerine başlatılan soruşturma sonucunda şüpheliler hakkında zimmet, irtikap ve resmi belgede sahtecilik suçlamalarıyla dava açılmıştı.
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]