"Savaşta Gibi Üzerimize Saldırdılar"

Dün Ankara'da oynanan Türkiye Bayanlar Süper Ligi'nde Ankara Gazi Üniversitesi ile Sakarya Yenikent Güneşspor bayan takımları arasında yaşanan kavgada hemcinslerinden dayak yiyen Sakaryalı bayan futbolcular şoku üzerinden atamadı.

Maç sonrasında çıkan kavgada yaralanan Sakarya Yenikent Güneşspor oyuncusu Mevlüde Öztürk, yapılan saldırı sonrasında bacağından yaralandığını söyledi. Kendisin bir anda savaşta hissettiğini belirten Öztürk, soyunma odasına giderken maruz kaldığı şiddeti şöyle anlattı;

"Maç bitiş düdüğünde zaten kazanan takım Ankara Gazi Üniversitesiydi. Soyunma odasına üzgün bir şekilde gidiyorduk. Maç içinde de sert darbelere maruz kalmıştık. Sinirsel olarak ta yıpranmıştık. Soyunma odasına giderken 3 kırmızı kart gören oyunculardan biri bana doğru koşuyordu. Birden bana vurdu. Bacağıma sert bir şekilde darbe aldım.Krampon dişi bacağıma girmişti. Ben o anda o kızdan kendimi savunurken birden üzerimde bir karabulut hisettim. Rakip bir çok futbolcu üstüme çullanmış hepsi birden bana vuruyorlardı. Çok çirkin. Bir savaş gibiydi. Zaten kazanan taraf onları. "

- SAVCININ KIZI BİZİ TEHDİT ETTİ -

Yine maçta sırtından darbe alan Duygu Demirtaş'ta Gazi Üniversitesi Bayan takımından 7 numara ile oynayan ve adı Damla olan bir kızın kendisini hem darp hem de tehdit ettiğini ifade ederek "Bu kız savcının kızıymış. Ben Mevlüdeyi onların altından almaya çalışırken sırtıma uçan tekme attı. Bununla da yetinmeyip savcını kızı olduğunu söyleyerek (hepimizi mahkemeye vereceğim. Sürüm sürüm süründüreceğim.) diye bağrıyordu. Ayrıca soyunma odasında da bize küfür etmeyi sürdürdüler. Bu üzücü olay Gazi Üniversitesi'ne hiç yakışmadı. Rektörün ya da federasyonunun bu takımı cezalandırılmasını istiyoruz." diye konuştu.

Yine maç sonrasında Gazi'li bayanların saldırısına maruz kalan Sakarya Yenikent Güneşspor antrenörü İsmail Yazgan," Rakip takımın hocasının (Bunları paketleyin ne yaparsanız yapın) diyence olaylar patlak verdi. Bende kendi futbolcularımı saha içinden almaya çalışırken rakip takım oyuncuları tarafından darp edildim. Ayrıca savcının kızı olduğunu söyleyen futbolcu (Bunları karakola götürün sizi içeri attıracağım) diye bağırıyordu. " bilgisini verdi.

Sakarya Yenikent Güneşspor Kulübü Başkanı Sinan Panda, çıkan kavgada kendilerinin en küçük bir hatası olmadığını belirterek , kavganın rakip takımın hocası, oyuncuları tarafından kaynaklandığını söyledi. Panta, Gazili futbolcuların kırmızı kart görmelerinin acısını kendi futbolcularından çıkarmaya çalıştıklarını vurgulayarak " Hiç hoş almadı. Biz bu olaydan büyük üzüntü duyduk. Keşke bunlar olmasaydı. Gazi üniersitesine bu olay hiç yakışmadı." dedi.

14 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]