SAÜ'ye kayıt yaptırdı ama gelemeden öldürüldü!

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde ormanlık alandaki bağ evinde öldürülen iki kişinin cesetleri otopsi için Adli Tıp Kurumuna gönderildi.

Edinilen bilgilere göre, Murat E. (29) ile Gizem T. (21), Cumartesi günü buluşarak bağ evine gitti. Aileler çocuklarından iki gündür haber alamayınca polise başvurdu. Murat’ın ailesi dün akşam saatlerinde Kestaneci Mahallesi Radar mevkiindeki ormanlık alanda Murat E\'nin zaman zaman kaldığı bağ evine bakmaya gittiler. Bağ evinin girişinde kan izlerini gören aile içeride Murat E\'nin cesedi ile karşılaşınca durumu polise bildirdiler. Polis çevrede yaptığı araştırmada kan izlerini takip ederek bağ evinin 15 metre ilerisinde Gizem T.\'nin cesedini buldu. Gizem T.\'nin bileklerinin evin önünde kesildiği, cesedinin ise bağ evinden 15 metre ileriye taşındığı saptandı. Polis olay yeri çevresinde uzun süre Gizem T.\'nin bileklerinden kesilerek kopan ellerini bulmaya çalıştı. Yapılan tüm aramalara rağmen genç kızın kesilen elleri bulunamadı.

Savcılık yapılan ön incelemenin ardından iki cesedi de Adli Tıp Kurumuna gönderdi.

Öte yandan, Gizem T.\'nin olaydan bir hafta önce çalıştığı iş yerinden ayrıldığı ve Sakarya Üniversitesi’ne kaydını yaptırdığı öğrenildi. Gizem Tunç facebook sayfasında Sakarya’da kalacağı yurdun odasında fotoğraf çektirdiği ve “İşte kalacağım oda” diye yazdığı görüldü.

Ereğli ilçe emniyet müdürlüğüne bağlı polis ekiplerinin Murat E. ve Gizem T. cinayeti ile ilgili olarak şüphelendiği 1 kişiyi aradığı belirtildi.
Gizem T.'nin iki elinin kesilerek alındı. Polis, cinayeti gerçekleştiren kişinin, boğuşma sırasında el ve tırnaklarında kendisine ait bir delil bırakmış olabileceği ihtimaline karşı kızın ellerini keserek almış olabileceğini söyledi. Çevrede yapılan aramalarda da Gizem T.'nin kesilen elleri bulunamadı.

E. ve T.'nin cesetleri, Cumhuriyet Savcısı'nın olay yerinde yaptığı incelemenin ardından Ereğli Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Bağ evinin önündeki Murat E.'ye ait 67 UA 117 plakalı otomobil de incelenmek üzere emniyete götürüldü.

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde ormanlık alanda işlenen cinayetle ilgi Gizem T.'nin eski sevgilisi D.P. polis tarafından vatani görevini yaptığı Denizli İl Jandarma Komutanlığı’nda gözaltına alınarak Ereğli’ye götürüldü.

Ereğli’de ormanlık alandaki bağ evinde işlenen Murat E. (29) ve Gizem T. (21) cinayeti ile ilgili olarak aranan D.P. vatani görevini yaptığı Denizli İl Jandarma Komutanlığı’nda Ereğli İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı polis ekiplerince gözaltına alındı.

Cinayet soruşturmasını derinleştiren Ereğli İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı polis ekipleri önce Gizem T.'nin eski sevgilisi D.P.’nin babasının evinde ve iş yerinde arama yaptı. Gizem T.'nin kesik olan ellerini arayan polis ekipleri, D.P.’nin cinayet günü üzerine giydiğini düşündüğü eşyalarını delil olarak aldı.

Polis olay günü Ereğli’de olduğunu tespit ettiği D.P.’nin bağ evine çıktığı ticari taksi şoförünü de ifadesini almak üzere emniyete götürdü. Taksi şoförü sorgusunun ardından serbest bırakılırken, aracı ise incelenmek üzere emniyette kaldı.

Olay günü Ereğli’de olduğu tespit edilen D.P.’nin Pazar gecesi saat 03.00 otobüsü ile Denizli’ye giderek vatani görevini yaptığı birliğe teslim olduğu öğrenildi. Edinilen bilgilere göre Gizem T.'nin eski sevgilisi D.P.’nin aynı zamanda öldürülen Murat E.'ninde çocukluk arkadaşı olduğu belirtildi.

Denizli’de gözaltına alınan D.P.’nin sorgulanmak üzere Ereğli’ye götürülerek Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanlığı’na bağlı Merkez komutanlığına teslim edildi. Eski sevgilisi ile arkadaşını öldürdüğü iddiasıyla göz altına alınan D.P.’nin ilçe emniyet müdürlüğündeki sorgusunun ardından savcılığa sevk edildi.

Murat E. ve Gizem T. cinayetlerinin arkasından 'emanete ihanet' çıktı. İddiaya göre askere giderken 7 yıllık sevgilisi Gizem'i, ağabey bildiği Murat'a emanet eden Deniz P. Gizem ile Murat'ın aralarında duygusal bir bağ oluştığunu öğrenince ikisini de öldürdü.

Askerlik görevini yapmakta olan Deniz P., Gizem T. ile Murat E. arasında duygusal bir bağ oluştuğunu öğrendi ve askerlik görevini yapmakta olduğu Denizli'den iki gün izin alarak Ereğli'ye geldi. bBir süre Murat ve Gizem'i takip ettikten sonra bağ evine gitti. Murat E.'ye "Sana namusumu emanet ettim. Sen emanete ihanet ettin" dedi. Kavga ettiler. Deniz, Murat'ı silahla ve bıçakla öldürdü. Ardından kaçarken yakaladığı Gizem'e  "Sen bu ellerinle mi tuttun Murat'ın ellerini? Bu ellerle mi dokundun Murat'a?" dedi ve  iki elini bileğinden kesti, kızın cansız bedenini uçurumdan attı. Kesik ellerle ortadan kayboldu. Denizli'deki askeri birliğinde gözaltına alınan Deniz, savcılıkta altı saat ifade verdi. Olay günü Murat E. ile görüştüğünü kabul etti ancak "Cinayetlerden haberim yok, onları ben öldürmedim" dedi. Ancak mahkeme Deniz P.'yi ve babası Ali P.'yi tutuklayarak cezaevine gönderdi. Polis Deniz'in suç aletinin ve kesik ellerin henüz bulunmamış olmasından faydalanmak amacıyla adliyede suçlamayı reddettiğini düşünüyor.
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]