SAÜSEM, personel belgelendirme yolunda hızla ilerliyor

Mesleki Yeterlilik Kurumunca (MYK) kabul edilen ulusal yeterliliklere göre sınav ve belgelendirme faaliyetlerini yürüten Sakarya Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (SAÜSEM), 2014 yılında 14 alanda belgelendirme yapabilen tek sınav merkezi olmayı hedefliyor.

SAÜSEM Müdürü Yrd. Doç. Dr. Hayrettin Zengin, yaptığı açıklamada, SAÜSEM\'in üniversite diploması dışındaki bütün sertifikaların belgelendirildiği merkez olduğunu söyledi.

SAÜSEM olarak birçok faaliyete imza attıklarına dikkati çeken Zengin, "EDEXCEL ve yabancı öğrencilere yaz okulu programları dahil olmak üzere yürüttüğümüz projelerimiz var. İkinci faaliyet alanımız kendi öğrencilerimize yönelik. Dil kurslarımız, kişisel gelişim programlarımız var. Yine paydaşlarımıza yönelik kurslarımız var. Civardaki büyük işletmelere, kurum ve kuruluşlara, kamu ve özel kurumlara yönelik yaptığımız eğitimler var" diye konuştu.

Zengin, SAÜSEM\'in ilk etapta Türkiye\'de iş ve meslek danışmanlığıyla adını duyurduğuna işaret ederek, şimdi personel belgelendirme yolunda hızla ilerlediklerini vurguladı.

"Bugüne kadar iş ve meslek danışmanlığı alanında personel belgelendirme sınavına yaklaşık 14 bin kişi girdi, 10 bin kişi de bundan belge almaya hak kazandı" diyen Zengin, bu sınavı Meslek Yeterlilik Kurumu (MYK) adına yürüttüklerini anlattı.

Personel belgelendirme sisteminin SAÜSEM\'in en önemli yetkinliklerinden biri haline geleceğini savunan Zengin, "Hedefimiz, 2014\'ün sonunda 13 veya 14 alanda personel belgelendirmesi yapabilen bir sınav merkezi haline gelmek" diye konuştu.

"Birçok alanda belge veren tek kurum olmak istiyoruz"

Zengin, otomotiv, kaynak, inşaat ve iş ve meslek danışmanlığı gibi sosyal programlarla da ilgilendiklerini ifade ederek, şunları söyledi:

"Bu kadar farklı ve geniş alanlarda sosyal programlardan teknik programlara kadar belge veren tek kurum olmayı hedefliyoruz. Türkiye\'de bizden daha fazla belgelendirme yapan kuruluş var ama bunlar genelde kendi alanlarıyla ilgili. Biz sosyal programlar dahil bu kadar farklı alanda belge veren tek kuruluş olacağız. Aslında biz bu noktada personel belgelendirme alanında Türkiye\'nin en iyi kurumlarından bir tanesi olmayı hedefliyoruz."

"İş Pasaportu" adlı projeyi EDEXEL ile ortaklaşa yürüteceklerini bildiren Zengin, bu projenin 2014\'ün ikinci yarısında gündeme oturacağını kaydetti.

Projenin kriterlerini EDEXEL\'le beraber tanımlamayı hedeflediklerini vurgulayan Zengin, "Bunun alt yapı çalışmalarını tamamlamak üzereyiz. 2014\'te biz aslında Türkiye\'nin en büyük personel bilgilendirme kuruluşu olacağız" dedi.

Zengin, İş Güvenliği alanında bölgenin en büyük eğitim merkezi olduklarını dile getirerek, sınav sürecinde eğitim alanları ücretsiz kurslarla sınavlara hazırladıklarını anlattı.

Türkiye\'de ilk defa SAÜSEM tarafından geliştirilen Din Eğitimi Seçmeli Dersleri Eğiticiliğine Hazırlık Programı (DESDEP) kapsamında yaklaşık 2 bin 500 imam ve hatibin eğitildiğine dikkati çeken Zengin, sözlerini şöyle sürdürdü:

"4+4+4 eğitim sisteminden sonra boş geçen siyer, Kur\'an-ı Kerim ve peygamber efendimizin hayatı gibi derslerin daha verimli geçmesi için ilahiyat mezunu arkadaşlarımızın belli bir iletişim ve çocuk gelişimi konusundaki yeteneklerini artırarak derslerin boş geçmesini engellemeyi hedefledik. Şimdiye kadar 2 bin 500 civarında meslek mensubunu eğittik. SAÜSEM olarak sadece bölgemize değil, ülkemize de hizmet etmiş oluyoruz. Kursiyerlerimiz arasında Avrupa\'dan bile belge alan meslek mensupları var."

"Milletvekilleri de yoğun ilgi gösteriyor"

Zengin, Bağımsız Denetim adı altında eğitim faaliyetleri yaptıklarına işaret ederek, derslerin Avrupa Kredi Transfer Sistemi\'ne (AKTS) uygun olduğunu vurguladı.

Meslek mensuplarının SAÜSEM\'den aldıkları sertifikalarla yüksek lisans veya doktora için başvurmaları halinde derslerden muaf olacağına dikkati çeken Zengin, "Bu formatta eğitim ve diploma veriyoruz. Bu süreçte yaklaşık 30\'a yakın milletvekilimiz öğrencimiz oldu. Bizden belge aldılar. Eğitimlerimizi başarıyla devam ettiriyoruz. Eğitimler, 2014 yılının sonunda tamamlanacak. 2013 yılında hazırladığımız dokümanları kitap haline getirip pazarlayabilme noktasındaki tek üniversite biziz" şeklinde konuştu.
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]