SAÜ'nün 7+1 Modeli Gaziantep'e örnek olacak

Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Yavuz Coşkun, Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas’ı beraberindeki heyetle birlikte ziyaret etti.

İki rektörün buluşmasında Mühendislik Eğitiminde 7+1 Eğitim Modeli, Sakarya Üniversitesi yönetim bilgi sistemi, üniversite sanayi işbirliği ve öğrenci toplumsal duyarlılık projeleri konularında karşılıklı işbirliği noktasında anlaşmaya varıldı.

7+1 Modeli örnek olacak

Mühendislik Eğitiminde 7+1 Eğitim Modeli ile SAÜ Teknoloji Fakültesi’ndeki eğitim-öğretim; 7 dönemini okulda teorik ve uygulamalı dersler, 1 dönemini de işletmelerde 16 hafta ve tam zamanlı uygulama olarak gerçekleştiriyor. 7+1 Eğitim Modeline göre öğrenciler, birinci ikinci ve üçüncü sınıflarda teorik ve uygulamalı dersleri okul ortamında, dördüncü sınıfın yedinci döneminde işyeri eğitimi dersini İşyeri Eğitimi Yönergesi’ne göre akademik takvime uygun olarak 16 hafta ve tam zamanlı olarak görüyor. Yapılacak işbirliği ile SAÜ’de başarıyla uygulanan bu modelin Gaziantep Üniversitesi’nde de uygulanması planlanıyor.
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]