SAÜ'lü Öğrencilere Güzel Haber

Sakarya Üniversitesi Öğrenci Platformu Temsilcileri Şahin Kırlatçı, Yücel Hendek, Ali Alaz Alparslan, Büyükşehir Belediyesi Ulaştırma Daire Başkanlığı'na ziyarette bulunarak, ulaşım ile ilgili sıkıntılarını dile getirdiler.

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ömer Kahveci’nin katıldığı toplantıda, öğrencilerin fikirleri alınarak sorunun aşılması için yapılması gerekenler konuşuldu. Genel Sekreter Yardımcısı Ömer Kahveci yaşanan sıkıntılarının Ulaşım Dairesi Başkanlığı tarafından tespit edildiğini belirterek, ulaşım sorununun en kısa zamanda çözüleceğini ve öğrencilerin rahatlayacaklarını ifade etti. Kahveci, kampüs ulaşımı ile ilgili bugüne kadar bir sorunun yaşanmadığını, bu yıl yaşanan sorunun öğrenci sayısının artmasından ve minibüs ile otobüs fiyatları arasındaki farktan kaynaklandığını ifade ederek “Büyükşehir Belediyesi olarak yeni aldığımız tüm otobüsleri kampüs istikametine verdik. Bu yıl üniversite kontenjanında bir artış yaşandı. Öğrenci sayısı arttı. Ana problem bundan kaynaklanıyor. Sorunu mevzuata uyarak seri ve süratli bir şekilde çözeceğiz. Otobüs sayısını artıracağız, her 10 dakikada bir merkez ve üniversiteden karşılıklı olarak otobüs göndereceğiz ve ara duraklarda sorun olmaması için otobüslerimizi merkezden daha az sayıda kişi ile kaldıracağız” dedi.




Platform Sözcüsü Şahin Kırlatçı şehir içi ulaşımda minibüs ve taksi dolmuşlarında üniversite öğrencilerinin öğrenci indiriminden yararlanamadıklarını ifade ederek, bu konuda kendilerine yardımcı olunmasını istedi. Ömer Kahveci öğrencilerin ulaşımla ilgili yaşadıkları tüm sorunların çözümü için gerekenlerin yapılacağını ifade etti. Toplantıda Ulaşım Daire Başkanı Ersin Semerci de hazır bulundu.
15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]