SAÜ'lü öğrencilerden Suriye'ye "1 Lira 1 Ekmek"

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Öğrencileri Suriye Dayanışma Platformu tarafından başlatılan "Kampüsten Suriye\'ye 1 Lira 1 Ekmek Kampanyası" devam ediyor.

Platform Başkanı Murat Demirci, yaptığı basın açıklamasında, Suriye\'deki insanlık dramına sessiz kalmadıklarını söyledi. Demirci, Suriye\'de insanlık adına utanç verici dram yaşandığına dikkati çekerek, iç savaşın en acımasız haliyle özellikle sivilleri vurduğunu vurguladı. Fırınların önünde bekleyen insanların bombalandığını anımsatan Demirci, yüzlerce insanın da açlıktan ekmek beklerken öldüğünü kaydetti.

Ekmek bekleyen halk savaş uçaklarıyla bombalanıyorsa artık insanlıktan çıkılmış\' demektir" ifadesini kullanan Demirci, şöyle devam etti:

"2012 aralık itibarıyla Suriye\'de milyonlarca insanın ekmek dahi bulamadığı, başını sokacağı, soğuktan korunacağı yer aradığı, ayaklarında ayakkabı ve doğru dürüst elbisesi olmayan çocuklarla sokaklarda kaldığı acı gerçekle karşı karşıyayız. Beşşar Esed, zorbalık ve katliam noktasında bundan 30 yıl önce Hama\'da on binlerce Müslüman\'ı katleden babası Hafız Esed\'ın yolundan yürüdüğünü dünyaya gösteriyor. Hala Suriye’de masum insanlar sistematik katliamlara tabi tutuluyor.Mazlum Suriyeli kardeşlerimizin her zaman ve her şartta yanlarında olduğumuzu belirtmek şahitliğimizin gereğidir."

Yardımlar Cuma günü yola çıkıyor

Suriye\'ye birçok vakıf üzerinden yardım gönderildiğini belirten Demirci, "Biz de SAÜ öğrencileri olarak bu yardım hareketini üniversite tabanına yaymaya çalıştık ve 3 hafta önce kampanyaya başladık" diye konuştu.

Demirci, kampüs kafeteryada açtıkları standa yoğun ilgi olduğunu ifade ederek, "Toplanan nakdi yardımları, un çuvallarına dönüştürerek Cuma günü kampüsten Suriye\'ye ulaştıracağız. Şu anda yaklaşık 23 bin lira yardım topladık. Kampanyada emeği geçen herkese teşekkür ederiz" şeklinde konuştu.

10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]