SAÜ'lü öğrencilerden hediye Kuran-ı Kerim

Anadolu Gençlik Derneği Sakarya Üniversitesi Komisyonu, Sakarya Üniversitesi\'nde ve Meslek Yüksek Okullarında, “Kutlu Doğum Haftasında Kutlu Bir Hediye” adı altında üniversiteli öğrencilere Kuran-ı Kerim meali dağıtımı yaptı.

Sakarya Üniversitesi’ne bağlı, "İnsan ve Medeniyet Öğrenci Topluluğuyla" beraber yürütülen meal dağıtımı Sakarya Üniversitesi Merkez Kafeteryasında beş gün boyunca devam edecek.

Yapılan açıklamada Anadolu Gençlik Derneği Sakarya Üniversite Komisyon başkanı, Enes Kellerbağı, "Kutlu Doğum Haftası münasebeti ile yaptığımız bu hayırlı çalışma beş gün boyunca devam edecek. Üniversiteli kardeşlerimiz meallerini merkez kafeteryadaki standımızdan temin edebilirler. Peygamber efendimize gönderilen mukaddes kitabın çok iyi anlaşılması gerekir. Kuran merkezli bir hayat her zaman saadet getirir. Bu çalışmayı üniversiteli kardeşlerimizin Kuranı daha iyi anlamaları ve Kuran ahlakıyla ahlaklanmaları için yapıyoruz. Kuranı Kerimde ‘Allah’ın ipine (Kurana) sımsıkı sarılın, dağılıp parçalanmayın’ buyrulmuştur. İçinde bulunduğumuz şu sıkıntılı günlerde kardeşliğimizin, bir ve beraberliğimizin mayası hiç şüphe yok ki Kuran olacaktır. Unutulmamalıdır ki Peygamber efendimiz yaşayan Kurandı. Peygamberimizi anlamak için Kuranı gerçek manada anlamamız gerekir. Kuranı hayatımızın merkezine alıp, yaşananlara hep Kuran penceresinden bakmalıyız" dedi.
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]