SAÜ'lü öğrencilerden Başkan Dişli'ye ziyaret

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Dr.Zeynep Unus ile son sınıf öğrencileri Adapazarı Belediye Başkanı Süleyman Dişli’yi ziyaret etti.

Geleceğin doktorlarını ağırlamaktan mutluluk duyduğunu kaydeden Başkan Dişli, “Bizler size emanet olacağız. Şunu da çok iyi bilmelisiniz; doktorların toplumda üstlendiği bir misyon var. Tıp Fakültesi’nden mezun olduğunuzda sizler sadece doktor olmayacaksınız. Toplumu iyi gören analiz eden ve müdahale eden bireyler olacaksınız’’ dedi. Tıp Fakültesi öğrencileri yaptıkları işin sorumluluğunun büyük olduğunu ifade ederek, “Biz geleceğin beyaz önlüklü doktorları olacağız. Tıp artık çok gelişti kanser bile tedavi ediliyor. Artık günümüzde evde sağlık hizmeti bile var. Biz aldığımız sorumlulukla en mesleğimizi layıkıyla yerine getirmeye çalışacağız” dedi.

Başkan Dişli’yi daha sonra Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü öğrencileri ziyaret etti. Tarihçilerin boş durmadığını sürekli araştırma yaptığını kaydeden Başkan Dişli, “Ben tarihle ilgileneni severim. Tarihçiler boş durmayan kişilerdir. Tarihle ilgili çok belgesel izlemek ve çok konferanslara katılmanız gerekiyor. Tarihçiler çok çalışmak zorundadır. Sizler doğru tarih için tarihin temeline inmelisiniz. En önemlisi de tarihimizi yerinde öğrenmelisiniz. Çanakkale’yi Çanakkale’ye gidip görerek onları hissederek anlamak gerekiyor. Tarihimizi gelecek nesillere ulaştıracak olan her birinize ayrı ayrı başarı diliyorum” dedi. SAÜ Tıp ve Edebiyat Fakültesi öğrencileri Başkan Dişli’ye çiçek takdim etti.
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]