SAÜ'lü öğrenciler Toyota'da tecrübe kazanacak

Sakarya Üniversitesi, Otomobil koltuk ve iç döşeme parçaları üretimi alanında faaliyet gösteren Toyota Boshoku Türkiye ile ortak bir kurumsal-sosyal sorumluluk projesine imza attı.

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) ile Toyota Boshoku Türkiye (TBT) arasında imzalanan ortak proje çerçevesinde, SAÜ eğitim, öğretim ve danışmanlık alanındaki uzmanlığıyla TBT’ye bilgi aktarımı yaparken, TBT de endüstriyel anlamdaki tecrübelerini SAÜ öğrencileriyle paylaşacak.

Sakarya Üniversitesi Rektörlüğünde gerçekleşen imza törenine Rektör Prof. Dr. Muzaffer Elmas, TBT Başkanı ve CEO\' su Kenji Hirota, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fatih Üstel, TBT Yönetim ve Mühendislik Ana Grubu Direktörü Halim Turhan, Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi ve SAÜ-TBT Koordinatörü Doç. Dr. Akın Akıncı ve TBT Mühendislik Bölüm Müdürü ve TBT-SAÜ Koordinatörü Mehmet Yener Tutluer katıldı.

Yeni Bir İş Birliği

Sakarya Üniversitesi, Otomobil koltuk ve iç döşeme parçaları üretiminin önde gelen şirketlerinden Toyota Boshoku Türkiye (TBT) ile üniversite-sanayi iş birliğine örnek teşkil edecek yeni bir sosyal sorumluluk projesine imza attı. 2007 yılından bu yana Sakarya Üniversitesi (SAÜ) ile ortak projelere imza atan TBT, yeni iş birliği çerçevesinde, Sakarya Üniversitesi öğrencilerine sosyal çalışma tecrübelerini TBT çatısı altında gerçekleştirme fırsatı sunuyor.

SAÜ Öğretim Üyeleri ve Toyota Boshoku Türkiye mühendisleri, birlikte yürütecekleri çalışmalar ve projeler kapsamında inovatif ürünlerin geliştirilmesini sağlarken, yüksek teknolojiyle, otomobil koltuk ve iç döşeme parçaları üretiminde dünyanın sayılı fabrikalarından biri olan TBT üretim tesisinde, teknik, sosyal ve çevresel anlamda ortak projeleri hayata geçirecek.
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]