SAÜ'lü öğrenciler hocalarından destek istedi

Sakarya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Öğrencileri (Bilişim Teknolojileri Öğretmen Adayları) Fakültenin konferans salonunda bölümlerinin sorunlarını dile getiren bir konferans düzenlediler.

Konferansa bölümün öğrencilerinden büyük bir ilgi vardı. 200 kişilik konferans salonun yaklaşık 600 Bilişim Teknolojileri Öğretmeni adayının geldi. Konferansa 300’den fazla kişi salona giremediği için geri dönmek zorunda kaldı.

Konferansta Böte Bölümü 4. Sınıf öğrencileri seslerini duyurmak için hocalarından ve öğrenci arkadaşlarından destek istediler. Bu zamana kadar yaptıkları çalışmaları anlatan öğrencilere hocalardan destek geldi.

Bölüm öğrencileri taleplerini şu şekilde dile getirdiler: “Bilişim Teknolojileri ve Yazılım dersinin kesinlikle ve her kademede zorunlu dersler kapsamına alınması. BT Rehber öğretmenliğine getirilen alan dışı görevlendirilmelerin durdurulması. Her okulda en az 1 BT Rehber Öğretmen\'in bulunmasını, sabahçı-öğlenci şeklinde ikili eğitim veren kurumlarda 2 BT Rehber Öğretmeninin bulunmasını, 4. Bilişim Teknolojileri Öğretmenlerinin iş tanımlarının kesin olarak bakanlıkça belirlenmesi. Medya okuryazarlığı dersinin sosyal bilgiler öğretmenleri tarafından değil, bu konuda yetkin olarak yetişmiş bilişim teknolojileri öğretmenleri tarafından okutulması. TBMM bilgi toplumu olma yolunda bilişim sektöründeki gelişmeler ile internet kullanımının başta çocuklar, gençler ve aile yapısı üzerinde olmak üzere sosyal etkilerinin araştırılması amacıyla kurulan meclis araştırma komisyonu raporuna destek verilmesi. Eskişehir Milletvekili Ruhsar Demirel’in Milli Eğitim Bakanlığı’na verdiği soru önergesine destek verilmesi.”

Bilişim Teknolojileri Öğretmen Adayları niçin gerekli olduklarını, Fatih Projesi içerisinde Bilişim teknolojileri öğretmenleri olmadığında ne gibi aksaklıklar olabileceğini anlatmak üzere Milli Eğitim Bakanı, Başbakan ve Cumhurbaşkanı’ndan da randevu talep edeceklerini belirttiler.
11 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]