SAÜ'lü öğrenciler hemodiyaliz hastalarıyla bir araya geldi

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Fen-Edebiyet Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü öğrencileriyle hemodiyaliz hastaları düzenlenen piknikte bir araya geldi. 

Arifiye ilçesindeki Gölbaşı Park\'ta bir araya gelen grup, halay çekerek, horon teperek keyifli vakit geçirdi.

SAÜ Fen-Edebiyat Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Mehmet Zafer Danış, hemodiyaliz hastalarına serbest zamanlarını değerlendirebilmeleri için bu programı düzenlediklerini söyledi.

İnsanların, psikolojik ve sosyal anlamda da tam bir iyilik hali içerisinde olması gerektiğini vurgulayan Danış, şöyle konuştu:

"Bu amaçla yurtdışında yapılan bilimsel araştırmalarda kronik hastalıklı bireylerin iyileşme durumları ve hastalıkla baş etme süreçleri sosyal etkinliklere katılım, serbest zamanları aktif biçimde değerlendirebilme durumlarıyla yakından ilişkilidir. Yani kronik hastalıklı bireyler tedavi sürecinin dışında ne kadar sosyal hayatla iç içe olabilirse, ne kadar toplumsal süreçlere katılabilirse kendilerini daha değerli hissetmektedirler ve moral ve motivasyonu yükselmektedir, inmun sistemi güçlenmekte ve tedavide o kadar hızlı iyileşebilmekteler."

8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]