SAÜ'de Savunma Sanayii Semineri

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Malzeme Bilimleri Topluluğu\'nca Savunma Sanayii Semineri düzenlendi.

SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen seminere savunma sanayii sektöründe faaliyet gösteren firmaların temsilcileri katıldı.

Seminere katılan FNSS Savunma Sistemleri AŞ. Süreç Yönetim Uzmanı Caner Elyiğit, Türk savunma sanayisinin kendi tasarımlarının olmasının kritik bir öneme sahip olduğunu söyledi. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) zırhlı muharebe aracı ihtiyacını karşılamak amacıyla 1989 yılında kurulan şirketin o yıllarda sadece bir fabrikada bir model muharebe tankı ürettiğini anlatan Elyiğit, FNSS’in artık birden çok projeyle 12 araç tasarlayabildiğini dile getirdi. Elyiğit, "Malezya, Suudi Arabistan, Filipinler, Birleşik Arap Emirlikleri, Ürdün gibi birçok ülke ordularıyla işbirliği programlarımız devam ediyor. Bir ülkenin savunma sanayisinin karşılayabileceği birçok modeli ve aracı üretiyoruz. Türkiye\'de artık her yüz liradan yaklaşık 3 lirası Türk savunma sanayisi tarafından üretiliyor." diye konuştu.

Otokar Tank Maliyet ve Risk Birim Yöneticisi Batuhan Güner de Türkiye’nin en büyük araştırma ve geliştirme (Ar-Ge) merkezlerinden birine sahip olduklarını ifade etti. 2013’de TSK’nın taktik tekerlekli zırhlı muharebe aracı tedarik ihalesini aldıklarını belirten Güner, Türkiye’nin ilk Tank Test Merkezi’nin de 2012 yılında Otokar bünyesinde açıldığını hatırlattı. Güner, savunma sanayi projelerinin çok uzun dönemli, pahalı projeler olduğunu ve özgün tasarımların savunma sanayisi için çok önemli olduğunu sözlerine ekledi.
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]