SAÜ'de İslami Sigortacılık Çalıştayı yapıldı

Sakarya Üniversitesi İslam Ekonomisi Araştırma ve Uygulama Merkezi ile Sosyal Bilimler Enstitüsü tarafından düzenlenen “İslam Ekonomisi ve Finansı Çalıştayları” kapsamında “Tekafül (İslami Sigortacılık) Çalıştayı” gerçekleştirildi.

SAÜ Rektörlük Senato Salonu’nda yapılan çalıştayın açılışında konuşan Rektör Prof. Dr. Muzaffer Elmas, üniversite bünyesinde kurdukları merkezlerle sosyal alanlarda değerleri öne çıkaracak çalışmalar yapıldığını ifade ederek, İslam iktisadı konusunun da bu anlamda en iddialı ve en güncel konuların başında geldiğini söyledi.

İslam iktisadının çok geniş ve kapsamlı bir konu olduğunu belirten Elmas, şöyle devam etti: “Yaşanabilir bir dünya ile kuralların birbiriyle örtüşmesi için yapılacak çalışmalar ne kadar çok olursa, sonuca da öyle varabiliriz. Bu konuda yola çıkan üniversitelerin daha çok çalışma yapması lazım. Bu tür çalışmaları önemsiyoruz. Çalışmalar bir noktaya geldikten sonra artık konu bazlı çalışmalar yapılabilir. Evrensel ve küresel dünyanın koşullarını da dikkate alarak konunun üzerine gidilmesi gerekiyor. Sigorta konusunda da günümüzde çok çeşitli bakış açıları var. Üniversite olarak bu çalışmaları destekliyoruz ve buradan gelecek açısından iyi bir sonuç çıkmasını istiyoruz. Ülkemizde yapılan diğer çalışmalarla da hızla bağlanarak bu konuda başarılı bir sonuca ulaşılacağını düşünüyorum.”

Çalıştayda açılış konuşmalarının ardından sırasıyla “Tekafül (Katılım) Sigorta Sistemi ve Teorisi”, “Hayat Sigortacılığında Tekafül (Katılım Sigortacılığı)”, “Ticari Sigortacılık Tekafülden Farklı mı?”, “AAOIFI Standartlarında Tekafül”, “Tekafül Uygulamalarının Güncel Sorunları: Türkiye Piyasası İçin Bir Değerlendirme” başlıklı sunumlara geçildi.
7 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]