SAÜ'de Güz Dönemi UMDE toplantısı yapıldı

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Endüstri Mühendisliği bölümü tarafından yürütülen Uygulamalı Mühendislik Deneyimi Eğitimi (UMDE) programının 2015-2016 Güz Dönemi toplantısı yapıldı.

SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantıya Endüstri Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Cemalettin Kubat, Isılsan Fabrika Müdürü İlhan Düzgün, Ak Gıda Lojistik Sorumlusu Serdar Sönmez, bölüm öğretim elemanları ile öğrencileri katıldı.

Toplantıda UMDE programına ilişkin bilgi veren Prof. Dr. Cemalettin Kubat, öğrencilere stajların yeterli gelmediğini ifade ederek, programın bu nedenle ortaya çıktığını ve öğrencilerin mutlaka uygulamalı olarak çalışmaları gerektiğini söyledi. UMDE programının 2013 yılında başladığını kaydeden Prof. Dr. Kubat, ilk yıl 56 öğrenciyi firmalara gönderdiklerini, 2014’te 85 öğrencinin, 2015’te de 86 öğrencinin programdan faydalandığını kaydetti.

Isılsan Fabrika Müdürü İlhan Düzgün de konuşmasında UMDE’nin stajdan farklı olduğunu ve sanayide ortaya çıkan ihtiyaçtan doğduğunu belirterek, 2005 yılından beri her dönem öğrencilerle beraber çalıştığını söyledi. Öğrencilere iş dünyası ile ilgili bazı tavsiyelerde bulunan Düzgün, “İş dünyası sizin için ne gibi fırsatlar yaratabilir ve siz bunlara nasıl hazırlanabilirsiniz öncelikle bunlara dikkat etmeniz gerek” ifadelerini kullandı.

Ak Gıda Lojistik Sorumlusu Serdar Sönmez ise SAÜ’de öğrenim gördüğü dönemde böyle bir imkâna sahip olmadığını ifade ederek, öğrencilerin UMDE sayesinde büyük çaplı firmalarda görev almalarının, kendileri açısından çok önemli olacağını sözlerine ekledi.

8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]