SAÜ'de Elektrikli Taşıt Sempozyumu düzenlenecek

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) 1. Uluslararası Elektrikli Taşıt ve Şarj Teknolojileri Sempozyumu düzenleyecek.

Avrupa Birliği Leonardo da Vinci Çok Uluslu İnovasyon Transferi projesi kapsamında organize edilen sempozyum, 24 Eylül Çarşamba günü SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek. BMW, Renault başta olmak üzere elektrikli taşıt ve şarj teknolojileri alanında faaliyet gösteren ulusal ve dünya çapında markalar ile TÜBİTAK, Ulusal Ajans ve yurtdışından katılımcıların yer alacağı sempozyumda, sektör temsilcilerinin de sunumları olacak. Sempozyum kapsamında ayrıca Renault Zoe, Twizy, DMA Etox gibi elektrikli taşıt ürünlerinin başarılı örnekleri, Kültür ve Kongre Merkezi fuaye alanında sergilenecek.

Konuyla ilgili açıklama yapan Sempozyum Koordinatörü Yrd.Doç.Dr. Yavuz Soydan, sempozyumun elektrikli taşıt ve şarj teknolojilerine yönelik olarak Türkiye’de ilk kez düzenleneceğini belirtti. Yrd.Doç.Dr. Soydan, bu sayede geleceğin teknolojisi olarak gösterilen alanda ilgili paydaşların bir araya getirilerek, teknolojide farkındalık oluşturulacağını ifade etti.

Sempozyum sonunda proje kapsamında düzenlenecek KOSGEB girişimcilik eğitimlerini tamamlayanlara sertifikaları verilecek.
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]