SAÜ'de "Dünya Kadınlar Günü" konferansı düzenlendi

Sakarya Üniversitesi‘nde (SAÜ), "Dünya Kadınlar Günü" dolayısıyla konferans düzenlendi.

SAÜ Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu tarafından Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen konferansta konuşan psikolog Sündüs Sancakoğlu, güncel dünyada sorunların, depresyon, intihar, şiddet, boşanmalar, alkolizm ve madde kullanımı olduğunu söyledi.

Sancakoğlu, sağlıklı yaşamın fiziksel, ruhsal ve toplumsal olarak tam bir iyilik hali olduğunu vurguladı.

Eğitim konusunun, insanın kendisi için yapabileceği pozitif durumların başında geldiğini ifade eden Sancakoğlu, "Eğitim, bireyi güçlendirir. İnsanı hayata hazırlar. Alanında donanımlı olmasını sağlar ve bireyi en güçlü kılacak nedenler biridir" dedi.

Sancakoğlu, daha iyi bir yaşam sürdürebilmek için, otokontrol ve kendini yönetebilmenin çok önemli olduğunu belirterek, duygu, düşünce ve davranışların yönetilmesi gerektiğini aktardı.

Öfke, kaygı, hüzün ve korku davranışlarını, normal bir durum olarak değerlendiren Sancakoğlu, "Bu tür durumlar, insanın hayatında her zaman meydana gelebilecek durumlardır. Bunlar normal şeyler. Ancak bu durumların kontrol edilmesinde ise bir sınır var. Kontrolsüz davranan kişiler öncelikle kendi sağlığına zarar veriyor. Kişi kendi enerjisini bitiriyor ve enerjisini verimli kullanamıyor" dedi.

Daha sonra Sancakoğlu’na, SAÜ Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Mustafa Arslan tarafından çiçek takdim edildi.
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]