SAÜ'de 'çocuk güvenliği' konferansı düzenlendi

Sakarya Üniversitesi Eğitim Fakültesi\'nde, “Dün Çocuk-Bugün Çocuk-Yarın Çocuk-Gündem Çocuk” İnisiyatif Topluluğu tarafından “Çocuk Güvenliği-Geleceğimizin Güvenliği” konulu bir konferans düzenlendi.

SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen konferansın açılış konuşmalarını TBMM İstanbul Milletvekili Halide İncekara, SAÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas ve SAÜ Eğitim Fakültesi İlköğretim Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Turan Çakır yaptı.

"Dünya beni örnek alsın"

İncekara, konuşmasında siyasete girdiği dönemde siyasetin gündeminde çocukların olmadığını ifade ederek, “Neyi konuşsak hiç çocuk açısından bakmıyorduk. Bu nedenle bana ‘Çoluk çocuk meseleleri konuşuyor. Aklı başka bir şeye ermiyor’ diyorlardı. Hâlbuki çok iyi bir ekonomisttim. Ekonomik hayata çok büyük değerler katmıştım. Ama yapılmayan bir şeyi yapmalıydım. İyi yapmalıydım. Ben dünyayı örnek almak yerine dünya benim yaptıklarımdan örnek almalıydı” dedi.

Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas da, batılı toplumların uzun yıllarda aldıkları yolu ülke olarak birkaç yılda almaya çalıştıklarını belirterek, “Devletin bütün kademelerinin ve ülkenin tüm kesimlerinin ortak bir bilinç düzeyinin yükselmesiyle ancak bunlar gerçekleşebilir” dedi. Son yıllarda gündeme gelen çocukların eğitimi ve çocuk istismarı gibi konuların da bu kapsamda değerlendirilmesi gerektiğini vurgulayan Prof. Dr. Elmas, bu konuda çıkarılması gereken yasalarla birlikte toplumsal bilincin de oluşturulmasının önemli olduğunu söyledi.

9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]