SAÜ'de Bahar Şenlikleri iptal edildi!

Sakarya Üniversitesi Rektörü Muzaffer Elmas, Sakarya Üniversitesi (SAÜ) 19. Bilim, Kültür, Sanat ve Bahar Şenlikleri\'nin Manisa\'nın Soma ilçesinde meydana gelen facia nedeniyle iptal edildiğini duyurdu.

Ayrıca, Manisa’nin Soma İlçesi\'nde meydana gelen maden faciasında yakınlarının kaybedenler için Sakarya Üniversitesi yardım kampanyası başlattı.

Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, ülke olarak büyük bir üzüntü içinde olduklarını ifade ederek, “Soma’ da oluş şekli ve sonuçları itibariyle bizleri derinden üzen bir facia meydana gelmiştir. Türkiye’de maden kömür işletmeciliği, bu işletmeler kapatılırken de, işletilirken de, kaza olduğunda da uzun yıllardır sorun olmaktadır. Soma da meydana gelen bu kaza ise çok derin izler bırakacak ve bu alanda dönüm noktası olacak türden bir kazadır. Bu konuda ilgililerin gerekenleri yapacağına inanıyorum. Beklentimiz bundan sonraki araştırmaların titizlikle yapılmasıdır. Bu olay karşısında halkımızın gösterdiği sağduyulu yaklaşım ile Üniversitemizin mensupları ve özellikle öğrencilerimizin bu konudaki duyarlılıkları memnuniyet vericidir. Öğrencilerimize bu duyarlıklılarından, yapıcı davranış ve önerilerinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Bahar Şenlikleri ve şenlikler kapsamında düzenlenecek tüm gösteri ve eğlence programlarını iptal ettiklerini ifade eden Rektör Elmas, “Öğrencilerimizden ve personelimizden gelen yoğun talep doğrultusunda, hayatını kaybeden işçilerimizin yakınlarının, bir nebze olsun acılarını hafifletmek amacıyla üniversitemiz personeli ve öğrencilerimizin de katıldığı yardım kampanyası başlatıyoruz. Ben de bu kampanyaya bu ayki maaşımı vererek katılıyorum. Ayrıca Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültesi, Sosyoloji ve Sosyal Hizmetler Bölümlerinden de bir grup öğretim elemanı ve öğrenciyi, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’ nın çalışmalarına destek vermek amacıyla Soma’ya göndereceğiz. Sakarya Üniversitesi olarak büyük üzüntü içindeyiz. Hayatını kaybeden maden işçilerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyoruz. Hastane de yaşam mücadelesi veren yaralılarımıza da acil şifalar diliyoruz” diye konuştu.

9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]