SAÜ'de 15 saniyede öğrenci kaydı yapılıyor

2013 Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) sonuçlarına göre Sakarya Üniversitesi\'ni (SAÜ) kazanan öğrencilerin kaydı, yapılan düzenleme ve tedbirlerle 15 saniyede yapılabiliyor. Yaklaşık 14 bin 500 adayın kayıt yaptıracağı SAÜ’de kayıt işlemleri, fakültelere ve bölümlere göre ayrı ayrı masalarda alınıyor.

SAÜ’den yapılan açıklamada, 2-6 Eylül 2013 tarihleri arasında gerçekleştirilecek kayıtların üniversitenin Esentepe Kampüsü Merkez Kafeterya binasında başladığı belirtildi. Tüm evrakları tamam olan öğrencilerin kayıt masasına geldiğinde kayıtlarının 15 saniye içerisinde yapıldığı ifade edilen açıklamada, "Kayıt yaptırmaya gelen adayların, ön kayıt sırasında kendilerine verilen sıra numarası ve saati sayesinde herhangi bir yoğunluk yaşanmadan kayıt işlemleri tamamlanıyor." denildi.

Bölümlerin kayıt tarihleri

SAÜ’de kayıtlar bugün Mühendislik, Bilgisayar ve Bilişim Bilimleri ile İktisadi ve İdari Bilimler Fakülteleri’ne yerleşen adayların kayıtlarıyla başladı. Kayıt işlemleri 3 Eylül’de Fen-Edebiyat, Tıp, Eğitim, Hukuk, İlahiyat ve İletişim Fakülteleri ile Sağlık Yüksekokulu; 4 Eylül’de Teknoloji ve İşletme Fakülteleri ile Sakarya Meslek Yüksekokulu; 5 Eylül’de Sakarya Sağlık Hizmetleri, Kırkpınar Turizm, Sapanca, Arifiye, Pamukova, Ali Fuat Cebesoy ve Geyve Meslek Yüksekokulları; 6 Eylül’de Hendek, Kaynarca Seyfettin Selim, Karasu, Akyazı, Ferizli ve Adapazarı Meslek Yüksekokulları ile devam edecek.

Kayıt işlemleri için adaylardan istenen belgeler ise şunlar: "Lise diplomasının aslı veya geçici mezuniyet belgesinin aslı, LYS Sonuç Belgesi’nin internet çıktısı, fotoğraflı nüfus cüzdanı fotokopisi, 6 adet vesikalık fotoğraf, ikinci öğretim ve uzaktan öğretim programlarına yerleşen adaylar için banka dekontu, öğrenci ön kayıt formu, Tıp Fakültesi ve Sağlık Yüksekokulu öğrencileri için tam teşekküllü bir hastaneden heyet raporu."
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]