SAÜ, Yüzüncü Yıl Üniversitesi'ni Ağırladı

Sakarya Üniversitesi Sosyoloji Bölümü tarafından “Duyarlılık ve Eğitim” konulu bir konferans düzenlendi.

Konferansa konuşmacı olarak katılan Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Necmettin Tozlu duyarlılığın insanın kendisini sorgulamasıyla başladığını belirterek, “Sorgulamayla fikirlerimize yön veririz, biz kişi olarak böyle bir sorgulama yapmıyoruz, inşacı bir kafa sorgulamaya açıktır. Sanatta, ilimde, askerlikte ülke olarak neredeyiz? Tüm bunların sorgulanması gerekir. Felaketlerimiz de sorgulanmalı. I. Dünya Harbi, gerçek mandada sorgulanmadı, kendimizle hemhal olmaktan, kendimizle karşı karşıya gelmekten kaçınıyoruz” dedi.
Prof. Dr. Tozlu, problemlerimizin çoğunun Osmanlı İmparatorluğu'nun yıkılışıyla başladığını ifade ederken, bu meselenin üzerinde durulması gerektiğinin altını çizdi. İmparatorluğun çöküş nedenlerini dinleyicilerle paylaşan Tozlu, “Bugünkü toplumumuz bütün modern toplumlar gibi acı çekiyor” diye konuştu.

Konferansın sonunda Sosyoloji Bölümü Başkanı Prof. Dr. Sami Şener, Tozlu'ya hediye takdim etti ve Sosyoloji Bölümü öğretim elemanları ile birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.
14 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]