SAÜ Vakfı Lisesi Öğrencileri GATA Yolcusu

Sakarya Üniversitesi Vakfı Özel Lisesi öğrencileri, Gülhane Askeri Tıp Akademisi (GATA) Hastanesi'nde tedavi gören 80 gaziyi ziyaret edecek. Komutanlıkla yapılan görüşmeler sonrası 25 Nisan 2008 tarihine randevu alan okulun öğrencileri sabırsızlıkla 25 Nisan Cuma sabahını bekliyor. Okul öğrencileri daha önce de sınırda vatani görevlerini yapmak için bulunan Mehmetçiklere mektup göndererek moral vermiş, askerlerin duygu dolu mektupları gelmişti.

Öğrenciler, GATA'ya boş gitmeyecek. GATA'da yatan gaziler için çeşitli hediyeler hazırlayan öğrenciler gazilere moral verecek. Öğrenciler ardından Anıtkabir'i ziyaret edecek. Okul Müdürü Ali Kırksekiz, böylesine sosyal faaliyetlere büyük önem verdiklerini belirterek, "Gazilerimizi unatmadık ve hiç bir zaman unutmayacağız. Öğrencilerimizin bu duygularla hareket etmesi, sadece düşüncede kalmayıp icraat yapması küçüklerine olumlu örnekler sergilerken, büyüklerine de gelecek için güven vermektedir. Bizim öncülük ettiğimiz mektup kampanyasının ardından sadece Tunceli Jandarma Bölge Komutanlığı'na aldığımız habere göre 15 bin mektup ulaşmıştır." dedi.


Askerlerin gönderilen mektuplardan çok duygulandığını, teskere alan bir askerin mektup yazan öğrencileri görmeye geldiğini dile getiren Kırksekiz, şunları kaydetti: "Şimdi de öğrencilerimiz bu kez gazilere kendi harçlıklarından biriktirerek aldıkları küçük ama anlamca büyük hediyelerle gidecek. Öğrencilerimiz ağabeylerini ziyaret edecekler. Gaziler ve Şehitler sadece kendi ailelerinin evlatları değildir, onlar bu durumda tüm vatanın evladıdır, bizim çocuklarımızın da öz abisidir."

16 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]