SAÜ Uluslararası Spor Kongresine Hazırlanıyor

Sakarya Üniversitesi (SAÜ), Disiplinlerarası Uluslararası Spor Eğitim ve Sağlık Bilimleri Kongresi’ne ev sahipliği yapacak.

SAÜ Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) ve Bulgaristan Sofya Ulusal Spor Akademisi tarafından ortaklaşa düzenlenecek Kongre, 1-3 Mayıs tarihleri arasında SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek. SAÜ Spor Bilimleri Aktif Yaşam Topluluğu ve Spor Bilimleri Aktif Yaşam Derneği de Kongrenin organizasyonuna katkı sağlayacak.

Bu yıl ilki yapılacak kongrede, Türkiye’de ve dünyada spor eğitimi ve sağlık bilimleri konusunda daha ileri seviyelerde çalışmalar yapılmasını desteklemek amaçlanıyor. Kongrede, başta spor, eğitim ve sağlık bilimleri olmak üzere çeşitli disiplinlerde araştırmalar ilgililerle paylaşılacak, sorunlar konunun uzmanları tarafından tartışılacak ve bu sorunlara çözüm önerileri aranacak. Tıp, eczacılık, sağlık bilimleri, mühendislik, eğitim bilimleri, spor ekonomisi ve ilahiyat temel başlıkları altında sporun bütün yönleri disiplinlerarası bir bakışla masaya yatırılacak. Futbol, mehter ve sema ile ilgili biyomekanik analizler yapılırken ünlü futbol adamları çeşitli sunumlar gerçekleştirecek. Kongrede ayrıca Alman Profesör Gerhard Huber, dünyada ender çalışmalardan olan ‘Kanser ve Spor’ konusununda bir sunum yapacak.

Kongre başkanlığını yürütecek olan BESYO Rekreasyon Bölüm Başkanı Prof. Dr. H. Nedim Çetin, kongrenin disiplinlerarası yönüne dikkat çekerek şunları söyledi:

“Bu yıl ilk kez düzenleyeceğimiz uluslararası kongremizde genel spor bilimleri çerçevesinde hemen hemen her branş üzerine çalışmalar sunulacak: Tıp-spor, sağlık-spor, eğitim-spor, din-spor ilişkisi üzerine yapılan çalışmalar, tüm bu disiplinlerin birbiri ile olan ilişkisini daha belirginleştirilecerek ortaklaşa yapılacak çalışmaların çoğalmasını sağlayacaktır. Farklı uzmanlık alanlarında alanında yetkin bir çok bilim adamının şimdiden katılımının kesinleştiği organizasyonumuzda spor, eğitim ve sağlık bilimleri üzerine yapılan araştırmaları disiplinler arası bir platforma taşıyarak yeni bir bakış açısı oluşturmak en büyük gayemizdir. Bulgaristan National Sport Academy ile Gazi Üniversitesi ve Hitit Üniversitesi’nin desteklediği kongremizde mehter ve sema konuları bambaşka bir bakış açısıyla incelenecek ve özellikle futbol konusunda bir çok oturum gerçekleştirilecektir. Kongre\'nin gerçekleşmesi için yardımlarını esirgemeyen Sayın Sakarya Valimiz Hüseyin Avni Coş’\'a, Büyükşehir Belediye Başkanımız Zeki Toçoğlu’na ve Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Muzaffer Elmas’\'a teşekkürlerimizi sunarız.” Kongre ile ilgili daha ayrıntılı bilgiye www.icseh.com web adresinden ulaşılabilir.

Kongrenin konu başlıkları şöyle:

Konu Başlıkları

Futbol
Antrenman Bilimi
Sporcu Sağlığı
Biomekanik Analizi

Spor Bilimlerinde

Mehter
Sema
Antrenman ve Hareket Bilimi
Biomekanik
Spor Sosyolojisi
Spor Psikolojisi
Toplum Sağlığı ve Spor
Herkes İçin Spor
Hamilelikte Spor
Engellilerde Spor
Çocuklarda Spor

Tıp
Sporu Etkileyen Sağlık Sorunları
Kardiyovasküler Sistem ve Spor
Gebelikte Egzersiz

Eczacılık
Performans Arttırıcılar
Doğal Performans Arttırıcılar
Metabolizma Hızlandırıcılar

Sağlık Bilimleri

Karaciğer ve Egzersiz
Beslenme ve Spor, Sporcu Beslenmesi

Mühendislik
Motorik Yapı
Kas Yorulması
Koordinasyon Kabiliyeti
Performans Ölçüm Yöntemleri

Eğitim Bilimleri
Engelli Eğitimi ve Spor
Sporda Yetenek Seçimi ve Yönetimi
Sporda Ölçme - Değerlendirme

İlahiyat
İslam Tarihinde Spor
Değerler Eğitimi Açısından Spor
İnanç Psikolojisi ve Spor
Beden Sosyolojisi Açısından Spor
Toplumsal Barışın Sağlanmasında Sporun Önemi

8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]