SAÜ Teknokent, Türkiye birincisi oldu

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi ve Sakarya Teknokent AŞ Genel Müdürü Prof. Dr. Tahsin Engin, Sakarya Teknokent AŞ\'nin 2010-2012 yıllarında faaliyete geçen teknokentler arasında 19 basamak yükselerek Türkiye birincisi olduğunu söyledi.

SAÜ Esentepe Kampüsü\'ndeki Sakarya Teknokent AŞ\'de düzenlenen törende konuşan Engin, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının 39 aktif teknokentin performansını ölçülebilir parametrelere dayalı tespit etmek amacıyla "teknoloji geliştirme bölgeleri performans endeksi çalışması" yaptığını anlattı.

Engin, 7 Şubat\'ta Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesinde gerçekleştirilen programda Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık\'ın çalışmanın sonuçlarını açıkladığını hatırlatarak, "Sakarya Teknokent AŞ, 2010-2012\'de faaliyete geçen teknokentler arasında 19 basamak yükselerek Türkiye birincisi oldu. SAÜ, Türkiye genelinde ise Orta Doğu Teknik üniversitesi (ODTÜ), Bilkent Üniversitesi ve İstanbul Teknik Üniversitesinin (İTÜ) ardından 4\'üncülüğü aldı" ifadesini kullandı.

Sakarya Valisi Büyük


Sakarya Valisi Mustafa Büyük ise Sakarya\'nın sanayi ve teknolojide hızla büyüdüğünü dile getirdi.

"Üniversitemizin temel özelliklerinden biri başından beri teknik bölümleri itibarıyla Türkiye çapında saygı duyulan ve itibar edilen, kabul görmüş güçlü bir üniversite" diyen Büyük, şunları kaydetti:

"Üniversitemizin bu alanlarda yaptığı çalışmalara zaman zaman güzel ödüller de geliyor. Bugün sıralamalarda Türkiye\'nin bu kadar sayılı üniversite arasında 4. sırada olması, buna karşılık teknokentlerdeki gelişmede de birinci sıraya gelmesi bizi çok mutlu etti. Üniversite camiasını ve emeği geçenleri tebrik ediyoruz."

SAÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas ise 2-3 yıl önce mütevazi şekilde başladıkları teknokentte eşik atlama noktasına geldiklerini belirterek, emeği geçenlere teşekkür etti.
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]