SAÜ-SMMMO işbirliği protokolü imzalandı

Sakarya Üniversitesi ile Sakarya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası arasında, eğitim konusunda işbirliği protokolü imzalandı.

Serbest muhasebeci mali müşavir olmak için “SMMM Staja Başlama Sınavına” girmek isteyenler ile “SMMM Yeterlik” sınavına girmek isteyenlerin, bu sınavlara daha iyi bir şekilde hazırlanmasını sağlamak amacıyla Sakarya Üniversitesi ile Sakarya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası arasında eğitim işbirliği protokolü imzalandı.

SMMM adayları bu protokol ile birlikte Sakarya Üniversitesi Uzaktan Eğitim Merkezi bünyesinde bulunan “akademi”nin sağladığı imkanlardan da faydalanarak hem örgün hem de uzaktan eğitim alma imkanına kavuşarak sınavlara kendilerini daha iyi bir şekilde hazırlayabilecekler.

Üniversite olarak eğitim işbirliklerine çok önem verdiklerini dile getiren Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, “Yaşadığımız çağda artık üniversitelerin kendi içine kapanık, toplumdan kopuk eğitim vermesi, bilim üretmesi mümkün görünmemektedir. Üniversite olarak Sakarya’nın ve bölgenin sorunlarına uzak kalmıyoruz. Bu eğitim işbirliği protokolü Sakarya’daki ve bölge illerdeki SMMM adaylarının eğitim ihtiyacını karşılayacak olmasının yanı sıra uzun vade de Türkiye’nin diğer bölgelerindeki adaylara da eğitim alma olanağı sunacaktır” diye konuştu.

Üniversite olarak alanında yetkin mezunlar yetiştirmeyi amaçladıklarını belirten Prof. Dr. Elmas, “Sakarya Üniversitesi değişime açık, kritik ve yaratıcı düşünebilen, alanında yetkin, evrensel nitelikte bireyler mezun etmektedir. Bu nedenle Sakarya Üniversitesi olarak imzaladığımız bu protokolle eğitime katılan adayların daha başarılı bireyler olmasına ve girecekleri sınavlarda başarı çıtalarını yükseltmelerine katkı sağlayacağımıza inanmaktayız” dedi.

İmza töreninde konuşan Sakarya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Selattin Çakırsoy SAÜ ile imzaladıkları eğitim işbirliği protokolü ile birlikte hem Sakarya’da hem de çevre illerde bulunan adaylara eğitim vermeyi amaçladıklarını belirtti. SMMM adaylarının bu eğitim işbirliği protokolü ile sınavlara çok daha iyi hazırlanabileceklerini belirten Çakırsoy, “Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik süreci sırasında adayların girmek zorunda oldukları sınavlar mevcut. SMMM stajına başlamak için adaylar öncelikle Staja Giriş Sınavına girmek zorundalar. Staja başlayan adaylarda Yeterlik Sınavına girerek başarılı olmak zorundalar. Bu protokol ile hedefimiz hem kendi ilimizde hem de bölgemizde bulunan ve SMMM olmak isteyen adayların bu sınavlara en iyi şekilde hazırlanmalarını sağlamak. Sakarya Üniversitesine böyle bir işbirliğine katkı verdikleri için teşekkür ediyorum” dedi.
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]