SAÜ Sinema Topluluğu ikinci yılını kutladı

Sakarya Üniversitesi (SAÜ)’nde, Sinema Topluluğu’nun 2’nci Kuruluş Yıl Dönümü nedeniyle yönetmen Ümit Ünal ile Söyleşi gerçekleştirildi.

Sakarya Üniversitesi Sinema Topluluğu’nun 2’nci kuruluş yıldönümü SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen film gösterileri ve söyleşilerle başladı. Etkinliğin ilk gününe yönetmen Ümit Ünal ile söyleşi gerçekleştirildi.

“Türk’üm ve sinemacıyım”

Geçmişten günümüze Türk sinemasının gelişiminin değerlendirildiği söyleşide Ümit Ünal, “Artık çok fazla film yapılıyor, buna rağmen ticari filmler beklenenin üzerinde gişe yapıyor” dedi. Ünal, Son dönemde sadece ticari filmlerin yapılmadığını, kendi derdini anlatmaya çalışan bağımsız bir sinemanın oluştuğuna da dikkat çekti. Yurtdışında “Türk’üm ve sinemacıyım” dediğinizde ilgiyle ve merakla karşılanacağınızdan bahseden Ünal, “Dünya’da bizim sinemamıza karşı büyük merak var. İnsanların size olan ilgisi ve sizden beklentisi birden artıyor” diye konuştu.

Sanat filmleri ilgi görmüyor


Sinema sektörünün güzel olduğu kadar kötü yanlarının da olduğundan bahsedildiği söyleşide Ünal, bağımsız filmlerin yeterince kopyayla vizyona girememesinden duyduğu rahatsızlığı dile getirdi. Festivallerde ödüller alan filmlerin seyirciye ulaşmadığını belirten Ünal “Sadece Türkiye’de değil, dünyada da sanat filmleri yeterince ilgi görmüyor. Ticari filmler düzeyinde kopyayla vizyona girmiyor. Ancak festival izleyicisiyle buluşabiliyoruz” dedi.

Program, Sinema Topluluğu’nun 2’nci Kuruluş Yılı Kutlamaları çerçevesinde yönetmenliğini Ümit Ünal’ın yaptığı “Nar” filminin gösterimiyle devam etti.
11 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]