SAÜ Robot Topluluğu Türkiye şampiyonu oldu

Sakarya Üniversitesi Robot Topluluğu (SAÜRO), \'IZTECH RoboLeague 2013\' etkinliğinde Türkiye şampiyonu oldu.

İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü (İYTE) Kampüsü’nde İYTE İEEE Öğrenci Topluluğu tarafından düzenlenen etkinlikte SAÜRO ekibi, farklı kategorilerde bir Türkiye şampiyonluğu ve bir de Türkiye 3’üncülüğü kazandı.

SAÜRO ekibi, 250\'nin üzerinde proje, 750\'nin üzerinde yarışmacı ve binin üzerinde katılımcının 2 gün boyunca kıyasıya yarıştığı etkinlikte 3 farklı kategoride katıldığı yarışmada ‘Çoklu Mini Sumo’ kategorisinde Türkiye şampiyonu, ‘Yap Tasarla Yarıştır’ kategorisinde de Türkiye 3’üncüsü oldu.

Namağlup şampiyon

‘Çoklu Mini Sumo’ kategorisinde son 5 takım arasına giren SAÜRO ekibi, takımlar arasında yapılan lig sonucu sadece bir beraberlik alarak namağlup şampiyonluğunu ilan etti. SAÜRO ekibi, kuralının ‘dışarıdan hiçbir malzeme getirmeden istenilen robotu verilen malzemeler ile 24 saat içinde yapmak’ olan ‘Yap Tasarla Yarıştır’ kategorisinde de diğer üniversite topluluklarına ve aynı zamanda lise ile üniversite hocalarına karşı yarışarak Türkiye 3’üncüsü oldu.

Sakarya Üniversitesi’ni başarılı bir şekilde temsil etmenin gururunu yaşadıklarını belirten SAÜRO Başkanı Erdi Demir, ‘Yap Tasarla Yarıştır’ kategorisinde tecrübesizlikten dolayı 3’üncülükle yetinmek zorunda kaldıklarını ve gelecek yıl hedeflerinin kesinlikle birincilik olduğunu söyledi.
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]