SAÜ, KOSGEB ile işbirliği yaptı

Sakarya Üniversitesi ile KOSGEB arasında, “Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi” işbirliği protokolü imzalandı. 

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) ile Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) arasında "Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi" konusunda işbirliği protokolü imzalandı.

Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, KOSGEB Sakarya Hizmet Merkezi Müdürü İsmet Yılmaz ve SAÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fatih Üstel’in katılımı ile gerçekleştirilen işbirliği protokolü kapsamında, üniversite son sınıf öğrencilerine ‘Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’ verilecek. Bu eğitimi tamamlayıp kendi işini kuracak olan girişimcilere, KOSGEB tarafından sağlanan ‘Yeni Girişimci Desteği’ne başvuru yapmalarına olanak sağlanacak.

Sakarya Üniversitesi, ‘Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’ işbirliği protokolü çerçevesinde, eğitim için gerekli toplantı salonu, derslik ve temel donanımları sağlayacak. En fazla 30 kişinin katılabileceği \'Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi\'ne, kendi işini kurmak isteyen üniversite son sınıf öğrencileri başvurabilecek. 2013 yılı içerisinde toplamda 8 kez yapılması planlanan eğitimin ilki, 7-16 Mart tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Eğitim toplamda 70 saat sürecek.

Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas konu ile ilgili olarak, “Kendi işini kurmak isteyen öğrencilerimiz için onlara rehberlik edecek bir işbirliği protokolüne daha imza attık. Bu işbirliği protokolü, öğrencilerimiz için büyük bir fırsat. Ayrıca açılan her yeni işletme ülke ekonomisine katkı sağlamakla beraber, işsizlik sorunun çözümü noktasında atılan önemli bir adımdır” diye konuştu.
11 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]