SAÜ kampüse ulaşım rahatlayacak

Yaklaşık 50 bin öğrencinin eğitim gördüğü Sakarya Üniversitesi (SAÜ) kampüsüne ulaşım rahatlayacak. Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından kampüs yolunda genişletme çalışması başlatıldı.

Büyükşehir Fen İşleri Dairesi Başkanı Ali Oktar yaptığı açıklamada 2 bin 300 metre uzunluğundaki güzergahta kapsamlı bir çalışma başlattıklarını söyledi. Bölgenin altyapı çalışmalarını tamamladıklarını ifade eden Oktar, “Proje ile arterin genişliğini 30 metreye çıkarıyoruz. Üniversite ulaşımında kilit bir rol üstlenen caddenin tamamını orta refüjle de bölüyoruz.” dedi.

Daha önce Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu’nın açıkladığı gibi bölgede başlatılan çalışmaların kapsamınının SAÜ’nün ana giriş kapısı önüne kadar uzatılacağını dile getiren Oktar, güzergahın ayrıca yaya yollarının da yenileneceğini ve modern bir aydınlatma sistemi kurulacağını kaydetti. Oktar, “Yine arterde peyzaj estetiği konusunda da çok güzel bir çalışmaya imza attık. Çevre düzenlemeleri ile güzergahı yeni yüzüne kavuşturacağız. Kısa süre önce Serdivan’a yeni bir bulvar hedefiyle çalışmalarını başlattığımız 7. Cadde ve Kampüs Yolu ile üniversite ulaşımında hem alternatifleri çoğaltacak hem de bölgede entegre bir ulaşım aksı kurmuş olacağız. İnşallah yenileme çalışmalarımızın ardından Kampüs Yolu çok daha güzel olacak." bilgisini verdi.

8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]