SAÜ ile Sakarya Ticaret Borsası işbirliği yapacak

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) ile Sakarya Ticaret Borsası (STB) arasında işbirliği protokolü imzalandı.

Sakarya Üniversitesi Sakarya Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi (SESAM) ile STB arasında ki protokol kapsamında STB’nin araştırma kapasitesinin altyapısının geliştirilmesi, borsa organlarının, çalışanlarının ve üyelerinin yetkinliklerinin yükseltilmesi amacıyla borsanın ilgili personellerine eğitim verilmesi;hem borsanın hem de üniversitenin ana stratejilerine uygun olarak kalkınma konularında projeler üretilmesi için çalıştaylar gerçekleştirilmesi konularında işbirliği yapılacak.

Protokolde ayrıca, sektörel ve bölgesel sorunların tespit edilerek bulunacak çözüm önerilerine yönelik politikaların geliştirilmesi konusunda SESAM ile işbirliği yapılması; gerektiğinde SESAM ile alan araştırmaları ve ortak projeler geliştirilmesi; sektörel tabanlı akademik çalışmalar yapılmasını yönlendirmek amacıyla SESAM özelinde üniversite ile işbirliği yapılması ve bu konudaki lisansüstü çalışmaların desteklenmesi noktasında işbirliğine gidilecek.

Protokolün imza törenine Rektör Prof. Dr. Muzaffer Elmas, STB Yönetim Kurulu Başkanı Cevdet Mete, SESAM Müdürü Doç. Dr. Alev Erkilet ile SESAM ve STB yetkilileri katıldı.

9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]