SAÜ ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında işbirliği

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Mühendislik Fakültesi ile Sakarya İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında yürütülecek eğitim faaliyetleriyle ilgili bir işbirliği protokolü imzalandı.

İki kurum arasında genel ve mesleki alanlarda kurslar açılması ile etkinlikler düzenlenmesinin amaçlandığı işbirliği protokolü, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Orhan Torkul ve İl Milli Eğitim Müdürü Selim Yavuz Sandıkçı tarafından imzalandı. Mühendislik Fakültesi Dekanlığı’ında gerçekleştirilen törende Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Yılmaz Uyaroğlu ve Yrd. Doç. Dr. Gültekin Çağıl, Mühendislik Fakültesi Sertifika Programları Koordinatörü Doç.Dr. Hakan Serhad Soyhan ve İl Milli Eğitim Şube Müdürü Osman Cansız da hazır bulundu.

SAÜ Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Orhan Torkul, Mühendislik Fakültesi bünyesinde yeni kurulan sertifika programları ile MEB Sakarya İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile imzaladıkları işbirliği protokolü çerçevesinde açılan ilk iki sertifika programında, eğitimlerin yangın ve afet konularında başlatıldığını ifade ederek, uygulamanın ihtiyaç olan diğer mühendislik alanlarında da devam ettirileceğini belirtti. İlerleyen aylarda periyodik olarak düzenlenecek sertifika eğitiminin tüm Türkiye’ye açık olduğunu söyleyen Dekan Torkul, bu konularla ilgilenenleri davet ettiklerini ve verecekleri sertifikaların artık hem üniversite hem de MEB onaylı olacağını ifade etti. Sakarya İl Milli Eğitim Müdürü Selim Yavuz Sandıkçı da, Sakarya Üniversitesi ile eğitim alanında her zaman işbirliği içinde olduklarını belirterek, Mühendislik Fakültesiyle imzaladıkları protokolün hayırlı olmasını diledi.

SAÜ-Milli Eğitim İşbirliği protokolü kapsamında verilecek olan eğitimler, ABD ve AB ülkelerindeki eğitimlerle aynı kalite ve standartta uygulanıyor. Bu çerçevede SAÜ Mühendislik Fakültesi tarafından yangın güvenliği konusunda “Yangınla Mücadele Stratejik Yönetim”, “Yangın Güvenlik” ve “Yangın Eğitici Eğitimi” olmak üzere üç ayrı sertifika programı veriliyor. “Afet Yönetimi” programı ile sürdürülecek olan eğitimler sonucunda, katılımcılara Avrupa Birliği Bologna süreci kapsamında da tanınan sertifikalar sağlanıyor. SAÜ Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Orhan Torkul, Sakarya Sakarya Büyükşehir Belediyesinin de büyük destek verdiği eğitimlere ait detayların “www.mfsertifika.sakarya.edu.tr” adresinden ve grup eğitimleri için koordinatörlükle doğrudan temasa geçilerek edinilebileceğini söyledi. Program konusunda detaylı bilgi için “mfsertifika@sakarya.edu.tr” e-posta adresi ile irtibat kurulabileceği belirtildi.
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]