SAÜ ile CMS Jant arasında işbirliği protokolü imzalandı

Sakarya Üniversitesi ile Türkiye’nin önde gelen Jant üreticisi CMS arasında işbirliği protokolü imzalandı.
 
Türkiye’nin önemli jant üretici ve ihracatçılarından CMS Jant ve Makine Sanayii A.Ş. ve Sakarya Üniversitesi arasında imzalanan bu protokolle iki kurum çeşitli alanlarda işbirliğine gidecek. SAÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ümit Kocabıçak, Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Ali Osman Kurt, Teknoloji Fakültesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Ekrem Altuncu, CMS Grubu Mali İşler Direktörü Hüseyin Ali Güleç ve CMS ARGE Merkezi Müdürü Özgür Yavuz Topçuoğlu’nun katıldığı toplantı sonucu işbirliği protokolü imzalanmasına karar verildi.
 
İmzalanan protokol ile tarafların uygun görmesi durumunda SAÜ’de hazırlanacak tezler CMS Grubu’nun ARGE alanlarında olabilecek. Yine protokole göre CMS Grup uzmanları SAÜ’de, SAÜ öğretim üyeleri de CMS Grup şirketlerinde seminerler verebilecek. Öte yandan yapılan işbirliği anlaşması ile Sakarya Üniversitesi öğrencileri CMS Grubu’na ait işyerlerinde staj yapabilme olanağı elde edecek. Her iki kurum dış kaynaklarca finanse edilen projelere ortaklaşa katılabilecek.
 
Sakarya Üniversitesi olarak ARGE çalışmalarına ve üniversitede üretilen bilimsel çalışmalarının iş hayatında karşılık bulmasına çok önem verdiklerini belirten SAÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, anlaşmanın her iki tarafa da hayırlı olmasını diledi.
 
CMS Grubu Mali İşler Direktörü Hüseyin Ali Güleç ise “CMS olarak, gerek sosyal sorumluluk projeleriyle, gerekse de öğrencilere sunduğumuz burs ve staj imkânlarıyla eğitime verdiğimiz önem ve desteği bu protokol sayesinde daha da pekiştirmiş olduk, her iki tarafa da hayırlı olmasını dilerim” dedi.
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]